Ξανά-μανά στη Βουλή για τη ΣΟΝΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.9.2018

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου


Στη Βουλή κατέληξε για άλλη μια φορά το θέμα της προκήρυξης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, Γιώργου Κουντούρη, αλλά και  ο τρόπος διοίκησης του διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, χθες Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018.

Θέματα κακοδιαχείρισης από το διοικητικό συμβούλιο και αδικαιολόγητων δαπανών κατά τη διάρκεια της θητείας του βγήκαν στο προσκήνιο, όταν στα χέρια των βουλευτών της Επιτροπής Ελέγχου έφτασαν και σχετικές γραπτές καταγγελίες εις βάρος του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε συγκεκριμένη καταγγελία για παροχή δύο πιάνων σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου χωρίς καμία χρέωση, ενώ σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις υπήρχε κοστολόγηση καθώς και για προσφορά 200 εισιτηρίων δωρεάν σε συνεργάτη της ορχήστρας. Πρακτικές που φαίνεται να εφαρμόζονταν και οι οποίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, από πλευρά του διοικητικού συμβουλίου.

Τα παιδιά παίρνουν θέση

Τις καταγγελίες αυτές διέψευσε με τη σειρά της η κα Αίγλη Παντελάκη-πρόεδρος του δ.σ και ΓΓ του ΥΠΠ- εκφράζοντας τη θλίψη της για τα όσα ελέχθησαν στη συνεδρία, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε στο πλαίσιο νομιμότητας». Όσον αφορά το θέμα της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, η ίδια χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία ορχήστρα στον κόσμο που να έχει μόνιμους μαέστρους». Τη συγκεκριμένη θέση ωστόσο αντέκρουσε η βουλευτής Άννα Θεολόγου αναφερόμενη στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίστασης, καθώς «τα ίδια τα παιδιά της ΣΟΝΚ, ζητούν επιτακτικά τον συγκεκριμένο καλλιτεχνικό διευθυντή».

Ο κος Κουντούρης παίρνοντας το λόγο κατηγόρησε ευθέως το δ.σ για παροχή ψευδών στοιχείων στην συνεδρίαση, επισημαίνοντας για άλλη μία φορά ότι «ουδέποτε απαίτησε μονιμότητα. Απαίτησε μία δίκαιη αξιολόγηση». Εντούτοις,  το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος θα διερευνήσει όλα τα στοιχεία που προέκυψαν και θα ετοιμάσει την έκθεσή του.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ