Εικόνες από τη μεγάλη έκθεση Cyprus: a dynamic island

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.10.2019

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη έκθεση «Cyprus: a dynamic island» έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο του Λέιντεν στην Ολλανδία.


Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Στα επίσημα εγκαίνια της Πέμπτης, 10 Οκτωβρίου, θα παραστεί η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλικής Αναστασιάδου. Το «παρών» τους θα δώσουν επίσης η διευθύντρια του τμήματος Αρχαιοτήτων του Υπουργείου, Μαρίνα Ιερωνυμίδου Σολομίδου, και η Έφορος Μουσείων Δέσπω Πηλείδου.

Διαβάστε ακόμη: Η Κύπρος πάει Ολλανδία

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων στην Ολλανδία η οποία περιλαμβάνει 400 εκθέματα. Από αυτές, οι 309 ταξίδεψαν από την Κύπρο αποτελώντας τον μεγαλύτερο αριθμό αρχαιοτήτων που έδωσε ποτέ επί δανείω το τμήμα Αρχαιοτήτων. Εκθέματα προέρχονται επίσης από ιδιωτικά ιδρύματα και συλλογές στην Κύπρο.

dynamic_island
dynamic_island2
dynamic_island3
dynamic_island4
dynamic_island5


Γλυπτά και προτομές από μάρμαρο και τερακότα, πήλινα δοχεία διακοσμημένα με πρόσωπα και ζώα, κοσμήματα από χρυσό, χάλκινοι λέβητες, χρωματιστά ψηφιδωτά και πολλά άλλα εκθέματα περιλαμβάνονται στην έκθεση, για τις ανάγκες της οποίας ταξίδεψε από το Μουσείο Αρχαιοτήτων της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής της Στοκχόλμης ένα επιβλητικό ειδώλιο, σε φυσικό μέγεθος, από τα 200 περίπου ειδώλια της Αγίας Ειρήνης που φυλάσσονται στο εν λόγω μουσείο.

Αντικείμενα που βρίσκονται στις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου του Λέιντεν συμπληρώνουν την έκθεση. 

+ Η έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο του Λέιντεν στην Ολλανδία εγκαινιάζεται στις 11 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ