«Better Story Awards»: ένας νέος θεσμός από την Zedem Media

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 19.9.2018

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, το Μουσείο Πιερίδη στη Λάρνακα φιλοξένησε την εταιρία Zedem Media, που γιόρτασε την πρώτη δεκαετία από την ίδρυσή της, παρέα με συνεργάτες, πελάτες και άλλους εκλεκτούς καλεσμένους. Έμφαση της βραδιάς η ανακοίνωση για την ίδρυση των βραβείων προσφοράς «Better Story Awards», ένα όραμα της Zedem Media με σκοπό να δώσει «φωνή» σε ΜΚΟ και οργανισμούς, μέσα από το animation.


Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό των δεκάχρονών της, ο Ιδρυτής της εταιρίας, σκηνοθέτης, Μιχάλης Καλοπαίδης, ανακοίνωσε τη νέα πρωτοβουλία της εταιρίας, τα «Better Story Awards».  

Πρόκειται για βραβεία προσφοράς που έχουν ως στόχο να λειτουργούν ως κίνητρο για διάφορους ΜΚΟ  που έχουν κάνει σημαντικά άλματα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τα «Better Story Awards» έχουν ως στόχο να δώσουν «φωνή» στους οργανισμούς αυτούς, βοηθώντας τους να αφηγηθούν την ιστορία τους μέσα από το animation.

Το μέσο του animation (ή αλλιώς τα κινούμενα σχέδια), χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς αλλά και διαφημιστικούς σκοπούς. Τα σύντομα κινούμενα κλιπάκια έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν συναισθηματική σύνδεση με τον θεατή μέσω μιας διαφορετικής, πιο ελκυστικής προσέγγισης από τα συνήθεις μέσα, που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι πληροφορίες. Σε μια εποχή όπου μας «βομβαρδίζουν» πληροφορίες, το animation επιτρέπει τη γρήγορη και συνοπτική επικοινωνία ενός μηνύματος, με ευχάριστο τρόπο, με αποτέλεσμα να αφήνει μόνιμη εντύπωση στο κοινό του.

Η συμμετοχή στα βραβεία είναι ανοιχτή σε εταιρίες και οργανισμούς ανά τον κόσμο, που καλούνται να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας ένα βίντεο στο www.thebetterstoryawards.com όπου θα πουν λίγα λόγια για το έργο τους και το πώς έχουν συμβάλλει μέσα από τις ενέργειές τους, δημιουργώντας ένα θετικό αντίκτυπο στις αντίστοιχες κοινότητές τους.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ