Είκοσι άθικτες σαρκοφάγοι στο φως, στο Λούξορ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.10.2019

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο με 20 ξύλινες σαρκοφάγους στο Λούξορ, στη δυτική όχθη του Νείλου.


Οι διαφορετικών χρωμάτων σαρκοφάγοι είναι άριστα διατηρημένες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μνημείων της Αρχαιότητας της Αιγύπτου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εύρημα των τελευταίων ετών.

Assasif-Wooden-Coffin-Discovery-by-Luxor-Times-05-1-780x470


Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι σαρκοφάγοι δεν έχουν ακόμη ανοιχτεί. «Βρέθηκαν στην ίδια ακριβώς θέση στην οποία τις είχαν αφήσει οι αρχαίοι Αιγύπτιοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι πρόκειται για ταφή σε δύο επίπεδα.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων δρ Khaled El-Enany έσπευσε στο Λούξορ συνοδευόμενος από τον δρ Mostafa Waziri, Γενικό Γραμματέα του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, για να ερευνήσουν την νέα ανακάλυψη.

Assasif-Wooden-Coffin-Discovery-by-Luxor-Times-01


Οι αιγυπτιακές αρχές θα ανακοινώσουν λεπτομέρειες για τα νέα ευρήματα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Λούξορ το ερχόμενο Σάββατο.

ΠΗΓΗ: LUXORTIMES.COM

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ