Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για την κυπριακή ταινία «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.11.2019

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης θα έχει την παγκόσμια πρεμιέρα της η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σταύρου Παμπαλλή «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη».


Η ταινία θα προβληθεί στις 6 Νοεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης», προτού ξεκινήσει το ταξίδι της στα διεθνή φεστιβάλ.

Στην «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη», ένα σύγχρονο γουέστερν που διαδραματίζεται κοντά στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας, πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Δάφνη Αλεξάντερ, η Νιόβη Χαραλάμπους και ο Ακύλλας Καραζήσης.

Αναφέρεται στη σύνοψη της ταινίας: «Η οικονομική κρίση τούς στέρησε τα πάντα εκτός από το σπίτι τους. Σήμερα κινδυνεύει και αυτό. Αυτή τη φορά όμως είναι διατεθειμένοι να παλέψουν, σαν μια οικογένεια που δεν έχει τίποτα να χάσει…»

siege2


Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί ο Σταύρος Παμπαλλής, ο οποίος ως σεναριογράφος έχει υπογράψει μέχρι τώρα το σενάριο τριών ακόμη ταινιών, ανάμεσα στις οποίες η πολυβραβευμένη «Boy on the bridge».

Η «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη» παρουσιάστηκε ως Work-in-Progress στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι στη Τσεχία τον περασμένο Ιούνιο.

Διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας είναι ο Γιώργος Κυριάκου. Τα σκηνικά και κοστούμια ανέλαβε η Λίζα Τσουλούπα.

+ Η ταινία προβάλλεται στις 6 Νοεμβρίου στις 20:00, στις 7 Νοεμβρίου στις 15:00 και στις 8 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 11 Νοεμβρίου 2019. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ