Ο Δήμος Λευκωσίας τίμησε τον Δημήτρη Ζ. Πιερίδη [βίντεο]

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.11.2019

Με μια εκδήλωση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας τιμήθηκε στις 30 Οκτωβρίου με το Τιμητικό Μετάλλιο της πρωτεύουσας ο Δημήτρης Ζ. Πιερίδης, για τα 25 χρόνια συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον Δήμο Λευκωσίας μέσω του NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη].


Ο κ. Πιερίδης τιμήθηκε και για τη γενικότερη συμβολή του στην πολιτιστική ζωή της Λευκωσίας και της Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «στην Πρωτεύουσα της Κύπρου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου μας είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαζόμαστε τα τελευταία 25 χρόνια με ένα άνθρωπο ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του, ψυχή τε και σώματι, στη διαφύλαξη και ανάδειξη του πολιτισμού. Τον ευγενή «μουσειοπλάστη», όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηριστεί, αφού μέσω του Κοινωφελούς Ιδρύματος Πιερίδη, ίδρυσε στην Ελλάδα και την Κύπρο έντεκα Μουσεία, Πινακοθήκες και Βιβλιοθήκη Ιστορίας της Τέχνης. Έναν άνθρωπο τόσο περήφανο για τη χώρα του και την ελληνική του καταγωγή, που αντιμετωπίζει τη δημιουργία μουσείων και χώρων πολιτισμού σαν εθνική υποχρέωση.

Ως ελάχιστη αναγνώριση και τιμή για τα 25 χρόνια συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας του Ιδρύματος Πιερίδη με τον Δήμο Λευκωσίας, μέσω του NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) και για τη καίρια συμβολή σας στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας σας απονέμει το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας συνοδευμένο από το Τιμητικό Δίπλωμα της Λευκωσίας.

Αισθανόμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας, γιατί άνθρωποι όπως εσείς, φορτώσατε τη στενή λωρίδα γης που έχουμε για μικρή πατρίδα, με τόσο άφθονο και πολύτιμο φορτίο πολιτισμού.»

Παίρνοντας τον λόγο, ο Δημήτρης Ζ. Πιερίδης ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας δίνοντας την υπόσχεση για τη συνεχή, ολόπλευρη του συμμετοχή και παρουσία, για ακόμη πιο μεγάλα βήματα.



Ο Γιάννης Τουμαζής, Διευθυντής του NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) ξεκινώντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων λειτουργίας του, το Κέντρο, με την αγαστή συνεργασία και αρωγή του Δήμου Λευκωσίας και του Ιδρύματος Πιερίδη, διοργάνωσε και παρουσίασε περισσότερες από 100 εκθέσεις μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Επιπλέον, σε συνεργασία με μουσεία, κέντρα τεχνών και πολιτιστικά ιδρύματα ευρωπαϊκών και άλλων χωρών, διοργάνωσε πολλά και σημαντικά εικαστικά και άλλα πρότζεκτς. Επίσης, τοποθετημένο μερικά μέτρα από την Πράσινη Γραμμή, το Κέντρο πρωτοστάτησε στη συνεργασία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημιουργών.

+ Η έκθεση XXV, μια οπτικοακουστική αναδρομή στην πολύχρονη ιστορία του Κέντρου μέσα από το πλούσιο αρχείο του NiMAC, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, παρατείνεται μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2019.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ