Από σήμερα λειτουργεί επίσημα η Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου «Στέλιος Ιωάννου»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.12.2018

Η Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου άνοιξε επίσημα τις πύλες της σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, για την πανεπιστημιακή κοινότητα και για το ευρύτερο κοινό της Κύπρου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη Βιβλιοθήκη αλλά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 


Η Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» καθ’ όλη τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου θα λειτουργεί από τις 8:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, με εξαίρεση το 24ώρο μεταξύ 4/12/18 ώρα 14:30 και 5/12/18 ώρα 14:30 που θα παραμείνει κλειστή λόγω προετοιμασίας του χώρου για την προγραμματισμένη τελετή εγκαινίων, η οποία θα είναι περιορισμένης πρόσβασης. 


Για εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως δανεισμό, επιστροφές υλικού, κ.ά., μπορείτε να αποτείνεστε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης στην είσοδο του ισογείου της Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» καθημερινά κατά τις ώρες 08:30-18:00, ενώ όλες τις υπόλοιπες ώρες η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί μόνο ως αναγνωστήριο. Την ίδια περίοδο, παράλληλα με τη λειτουργία της νέας Βιβλιοθήκης, θα παραμείνει ανοικτή, ως αναγνωστήριο επίσης, και η Κεντρική Βιβλιοθήκη στη λεωφόρο Καλλιπόλεως με το ίδιο ωράριο λειτουργίας, προς εξυπηρέτηση των φοιτητών.


*Το Κέντρο Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» διαθέτει συνολικά 900 θέσεις ατομικής μελέτης, σε όλους τους ορόφους, εξοπλισμένες με φωτιστικά γραφείου, η ένταση των οποίων είναι ελεγχόμενη από τον αναγνώστη. O φυσικός φωτισμός στα αναγνωστήρια που βρίσκονται εντός της εσωτερικής ζώνης των δακτυλίων προς το κεντρικό αίθριο, επιτυγχάνεται με τη μεσολάβηση κώνου ύψους 24 μέτρων, που διαπερνά όλα τα επίπεδα και είναι χωροθετημένος στο κέντρο του αίθριου.
Διαθέτει επίσης 31 δωμάτια ομαδικής μελέτης, τεσσάρων και έξι θέσεων, αιωρούμενα περιμετρικά του κυλίνδρου, μέσα στο εξωτερικό αίθριο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ