Έργα τέχνης στο νέο δημαρχείο Λευκωσίας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 21.12.2018

Ειδική επιτροπή για τα έργα τέχνης που θα κοσμούν το νέο δημαρχείο Λευκωσίας στην εντός των τειχών πόλη συστάθηκε από τον δήμο. Την επιτροπή αποτελούν ο Γιάννης Τουμαζής, διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας, η Λουκία Χατζηγαβριήλ, διευθύντρια της Λεβέντειου Πινακοθήκης, ο Γιώργος Τσαγγάρης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Όψεις του Κόσμου και ο εικαστικός Σάββας Χριστοδουλίδης.


Αποστολή της επιτροπής είναι η επιλογή έργων από τη μεγάλη συλλογή έργων τέχνης του Δήμου Λευκωσίας που θα τοποθετηθούν στο νέο δημαρχείο.

Επιπλέον -ανάλογα με τον προϋπολογισμό- θα προχωρήσουν σε αγορά αλλά και σε ανάθεση καλλιτεχνών για τη δημιουργία νέων έργων, σύμφωνα με τη νομοθεσία που προνοεί ότι σε κάθε δημόσιο κτήριο θα πρέπει να τοποθετούνται έργα αξίας ίσης με το 1% του συνολικού κόστους του κτηρίου.

Οι συζητήσεις για τα έργα τέχνης, πάντως, ξεκίνησαν στους κύκλους των καλλιτεχνών σε σχέση με την πλατεία Ελευθερίας και την εκεί εφαρμογή της νομοθεσίας του 1%. Ήδη πάνω από την πλατεία και μπροστά από το υφιστάμενο δημαρχείο έχει τοποθετηθεί το γυάλινο γλυπτό «Ποιητής» του Κώστα Βαρώτσου, που για χρόνια βρισκόταν «κρυμμένο» στον χώρο της Πύλης Αμμοχώστου. «Η πλατεία Ελευθερίας είναι από μόνη της ένα έργο τέχνης», σχολίασε στον «Π» εκπρόσωπος του Δήμου Λευκωσίας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ