Θέατρο Ένα προς ΘΟΚ: «Ψάξτε να βρείτε τις επιστολές»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.12.2018

Όχι μια αλλά εννέα επιστολές απέστειλε το «θέατρο ένα» στον ΘΟΚ πριν δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο τους στα ΜΜΕ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θέατρου Αντρέας Χριστοδουλίδης, απαντώντας στον πρόεδρο του δ.σ. του ΘΟΚ Γιάννη Τουμαζή και σε δηλώσεις του ότι ο ΘΟΚ δε πήρε καμία επιστολή διαμαρτυρίας για την χορηγία προς το «θέατρο ένα» για το 2019.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, ο κ. Χριστοδουλίδης τονίζει ότι στερείται αλήθειας η αναφορά του Γ. Τουμαζή την περασμένη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ότι δεν απεστάλη στον ΘΟΚ επιστολή από το «θέατρο ένα».

ΑΡΘΡΟ: Νέο μέτωπο με τον ΘΟΚ ανοίγει το «θέατρο ένα»

«Η δήλωση Γ. Τουμαζή βρίθει ανακριβειών, τονίζει ο Α. Χριστοδουλίδης. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, 19 Δεκεμβρίου, η εκ των μελών του προσωπικού του «θέατρο ένα» Άντρη Σιακαλλή επισκέφθηκε τα γραφεία του ΘΟΚ και παρέδωσε δια χειρός, στην υπεύθυνη της υποδοχής εννέα επιστολές, μια για κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ. Το περιεχόμενο των επιστολών είναι αυτό που δημοσιοποιήσαμε στις 21 Δεκεμβρίου, ότι δηλαδή λόγω της μειωμένης χορηγίας προς τα θέατρο μας, θα αναστείλουμε τη λειτουργία του 4-6 μήνες το καλοκαίρι και θα προχωρήσουμε σε απολύσεις προσωπικού. Δώσαμε δυο ημέρες χρόνο στο διοικητικό συμβούλιο για να μελετήσει την επιστολή μας επειδή θεωρήσαμε ότι θα ήταν άκομψο εκ μέρους του «θέατρο ένα» να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο ταυτόχρονα με την παράδοση δια χειρός, των εννέα επιστολών. Καλό θα ήταν αν ο ΘΟΚ και ειδικότερα ο κ. Τουμαζής, πριν εξαπολύσουν μύδρους κατά του θεάτρου μας, να εντοπίσουν τι πάει λάθος στους μηχανισμούς ενημέρωσης τους. Διότι δεν είναι δυνατόν να …χάθηκαν στην διαδρομή προς τα γραφεία των μελών του δ.σ. του ΘΟΚ, όχι μια αλλά εννέα επιστολές!»

Στην απάντηση του προς τον Γ. Τουμαζή ο Α. Χριστοδουλίδης διαψεύδει επίσης την δήλωση του προέδρου του δ.σ. του ΘΟΚ ότι «το «θέατρο ένα» είναι ένα από τα ιστορικά θέατρα που παίρνει τη μεγαλύτερη επιχορήγηση".

«Ουδέν αναληθέστερον! Αν τα πράγματα ήταν όπως τα λέει ο Γ. Τουμαζής δεν θα προχωρούσαμε σε τόσο οδυνηρές για το θέατρο μας αποφάσεις. Δυστυχώς για το 2019 ο ΘΟΚ περιέκοψε σημαντικά- και αδικαιολόγητα- τη χορηγία προς το «θέατρο ένα» με διαφορά από άλλα θέατρα που φτάνει τις 70.000 ευρώ. Φυσικά, η δήλωση Τουμαζή μπορεί να σταθεί αν ο ίδιος συγκρίνει την χορηγία προς το «θέατρο ένα», με τις χορηγίες που δόθηκαν σε νεοσύστατα και νεοφυή σχήματα που λειτούργησαν μόλις πριν ένα- δύο χρόνια, με καθόλου ή στοιχειώδη υποδομή, και σχεδόν ανέξοδα. Όπως όμως θα έπρεπε να γνωρίζει ο πρόεδρος του ΘΟΚ, το δικό μας θέατρο, έχει ζωή και πολυσχιδή δράση εδώ και 31 χρόνια, διαθέτει πέντε θεατρικές σκηνές στη Λευκωσία και τη Λεμεσό και πολλές φορές παρουσιάζει ταυτόχρονα δύο θεατρικές παραγωγές με μεγάλα έξοδα. Στο ενεργητικό του έχει καταγραμμένες μεγάλες θεατρικές επιτυχίες που έχουν γραφτεί στην ιστορία του Κυπριακού θεάτρου κι έχουν προσφέρει στον θεατρικό πολιτισμό του τόπου μας. Όλα όσα αναφέρουμε πιο πάνω, είναι εύκολο να διαπιστωθούν από οποιονδήποτε ρίξει μια ματιά στην ανακοίνωση του ιδίου του ΘΟΚ για τις χορηγίες προς τα θέατρα για το 2019 » σημειώνει ο Α. Χριστοδουλίδης.
Σε σχέση με το θέμα των απολύσεων και τη δήλωση Γ. Τουμαζή ότι «για παραγωγές που δεν έχουν ήδη γίνει δεν εργοδοτούνται άτομα» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «θέατρο ένα» υποδεικνύει στον πρόεδρο του δ.σ. του ΘΟΚ πως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα θέατρα δεν στηρίζονται μόνον στους ηθοποιούς για να παράξουν έργο, αλλά και σε μια μεγάλη ομάδα υποστηρικτικών υπηρεσιών, που προσφέρονται από κατασκευαστές σκηνικών, διευθυντές σκηνής κλπ.

«Λόγω ακριβώς της μειωμένης χορηγίας έχουμε ήδη ανακοινώσει σε συνεργάτες μας ότι διακόπτεται η μεταξύ μας συνεργασία, λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών μας υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη μηνιαία μισθοδοσία τους» αναφέρει και σημειώνει ότι οι άνθρωποι αυτοί μένουν χωρίς μισθό από τον ερχόμενο μήνα.

Τέλος ο Α. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι δίνει πίστωση χρόνου στον Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ να ψάξουν να βρουν και να μελετήσουν την επιστολή της 19ης Δεκεμβρίου ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς αναφέρεται σ’ αυτήν και ότι θα επανέλθει στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ