Συναντήσεις αυτοσχεδιασμού, παραστατικών και εικαστικών τεχνών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.12.2018

Στις 27 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά μια νέα σειρά συναντήσεων αυτοσχεδιασμού.Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια συνένωσης / συνεύρεσης των καλλιτεχνών του νησιού με σκοπό την ανταλλαγή και το διάλογο μεταξύ των τεχνών μέσα από τον αυτοσχεδιασμό.


Ο αυτοσχεδιασμός είναι η πρώτη ύλη του καλλιτέχνη στη δημιουργική διαδικασία. Ο «αυτοσχεδιασμός σε παράσταση» είναι μία αυτόνομη μορφή τέχνης που ξεκίνησε από το κίνημα του Dada και εξελίχθηκε κυρίως από τη δεκατία του 70 και έπειτα, σε όλα τα αστικά κέντρα δίνοντας στη σύγχρονη τέχνη μία τεράστια ώθηση και ανοίγοντας νέους δρόμους και τρόπους τόσο δημιουργίας όσο και θέασης.

Είναι μια ευκαιρία για γνωριμία των καλλιτεχνών με αυτή τη μορφή τέχνης μέσα από μία σειρά συναντήσεων, όπου ο χορός, το θέατρο, η μουσική, ο λόγος, η εικαστική παρέμβαση θα δημιουργούν διαδραστικά τοπία, ανοιχτά στο κοινό.

Οι συναντήσεις είναι ανοικτές σε οποιονδήποτε θέλει να ανταλλάξει, να εμπνευστεί, να μοιραστεί στην πράξη την δημιουργική του/της διαδικασία και προβληματισμούς γύρω από την τέχνη του/της. Θα έχουν διάρκεια δύο ώρες. Η πρώτη ώρα θα είναι αφιερωμένη σε τεχνικές αυτοσχεδιασμού (instant composition, scoring practices, contact improvisation, etc.) που θα καταλήγουν σε ελεύθερο αυτοσχεδιασμό τη δεύτερη ώρα.

+Στο  Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο την Κυριακή, 27 Ιαννουαρίου 2019, 11:00 - 13:00. Κόστος συμμετοχής: 5 Ευρώ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ