Μέσα στο 2020 ανοίγει για πρώτη φορά η Πυραμίδα Ζοζέρ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.1.2020

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2020, ανοίγει για πρώτη φορά μία από τις παλαιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου, η κλιμακωτή Πυραμίδα Ζοζέρ, μετά την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης.


Στη σχετική ανακοίνωση προέβη ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Μουστάφα Ουαζίρι.

Η εν λόγω απόφαση αποβλέπει σε ένα γενικότερο σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων για την προστασία και αναζωογόνηση των ιστορικών τοποθεσιών της Αιγύπτου, γράφει ο αιγυπτιακός Τύπος. Ο Ουαζίρι μίλησε για την «παλαιότερη πυραμίδα του κόσμου», όπου τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2006, σταμάτησαν το 2011 και συνεχίστηκαν το 2013.

Στην πυραμίδα αυτή που κατασκευάστηκε πριν από 4.700 χρόνια για να αποτελέσει τον τάφο του Φαραώ Ζοζέρ, έχει αποκατασταθεί η εξωτερική της πρόσοψη, η οποία θα φωτιστεί κατάλληλα, με μελέτη Βρετανών επιστημόνων και τεχνικών.

Η κλιμακωτή Πυραμίδα του Ζοζέρ βρίσκεται στη Σακκάρα, τόπο ενταφιασμού ήδη από την αρχαϊκή περίοδο της πρώτης Δυναστείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ