Ετεροχρονισμένη παράδοση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.1.2020
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γράφει ο Κώστας Νάνος


Για τουλάχιστον άλλους 5 μήνες θα παραμείνει κλειστό το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παράδοση του μουσείου τον ερχόμενο Μάιο.

Η νέα καθυστέρηση οφείλεται σε πρόσθετες εργασίες που κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία του χώρου και την παρουσίαση των εκθεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί, προέβλεπε ότι το μουσείο θα άνοιγε τις πύλες του για το κοινό πριν το τέλος του περασμένου χρόνου. Το μουσείο αρχικά έκλεισε για να γίνει η ανακαίνισή του το 2016. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2017. Υπήρξαν όμως προβλήματα με τις προσφορές και τους διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα η παράδοσή του να καθυστερήσει σχεδόν 4 χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η τέως υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου είχε διαβεβαιώσει ότι το μουσείο θα παραδίδονταν πριν το τέλος του χρόνου. Για την καθυστέρηση των εργασιών ανακαίνισης του μουσείου, ο δήμαρχος Πάφου επέκρινε πολλές φορές μέχρι σήμερα τη διεύθυνση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ανίκανη.

Δεν κινδύνευσε

Στο μεταξύ, με αφορμή μια ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χθες στην οποία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι άντλησε νερά από το Επαρχιακό Μουσείο στην Πάφο, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πλημμύρισαν τα υπόγεια του κτηρίου στα οποία φυλάσσονται μεγάλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα.

Ωστόσο, λειτουργός του Τμήματος Αρχαιοτήτων διευκρίνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για να αδειάσει τρία φρεάτια στα οποία συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα και ότι δεν πλημμύρισε κανένας χώρος του κτηρίου του Επαρχιακού Μουσείου. Διαβεβαίωσε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται σε ασφαλές μέρος και δεν επηρεάζονται. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, τα ίδια φρεάτια τα είχαν αδειάσει και πριν από λίγο καιρό, όμως αυτή τη φορά για να αποφύγουν το κόστος που θα κατέβαλλαν σε ιδιώτη κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ