Το Σπίτι της Κύπρου ανακοινώνει τα κριτήρια παρουσιάσεων βιβλίων Κυπρίων συγγραφέων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.1.2020

Το Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κύπρου – Σπίτι της Κύπρου ανακοινώνει τα κριτήρια παρουσιάσεων βιβλίων Κυπρίων συγγραφέων στο Σπίτι της Κύπρου.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους πλήρως συμπληρωμένη στο Σπίτι της Κύπρου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2020.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση, στοχεύει στην προβολή και προώθηση των πιο σημαντικών έργων της λογοτεχνικής και ευρύτερα συγγραφικής παραγωγής της Κύπρου και των δημιουργών της στο μητροπολιτικό χώρο της Ελλάδας, στην ανάδειξη της αριστείας. Εντάσσεται στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου των Πολιτιστικών Υπηρεσιών «Στήριξη της Καλλιτεχνικής Δημιουργικότητας και προβολή Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων»

Το προτεινόμενο έργο θα πρέπει να υποβάλλεται στο Σπίτι της Κύπρου, αφού προηγουμένως έχει εκδοθεί, με συνοδευτική επιστολή. Οι προτάσεις για παρουσίαση μπορούν να υποβάλλονται σε δύο περιόδους το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούνιο εκάστου έτους).

Όροι και Προϋποθέσεις:

1) Η πρόταση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και να περιλαμβάνει σύντομη αναφορά για το έργο καθώς και το όνομα του ομιλητή που προτείνεται να το παρουσιάσει (μέχρι δύο ομιλητές). Εάν η παρουσίαση θα πλαισιώνεται στο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πρέπει να αναφερθούν οι συντελεστές.
2) Το προτεινόμενο βιβλίο για το οποίο υποβάλλεται η αίτηση δεν θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα.
3) Εκδήλωση που έχει παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου δεν μπορεί να παρουσιαστεί ξανά υπό την μορφή συνδιοργάνωσης με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την επόμενη χρονιά.
4) Η διάρκεια της εκδήλωσης-παρουσίασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα εξήντα λεπτά.

Κριτήρια
Α. Λογοτεχνικά Έργα
1. Τα έργα πρέπει να διακρίνονται για την ποιότητα τους ή/και την εμβέλεια του συγγραφέα στον μητροπολιτικό χώρο της Ελλάδας.
2. Έργα των οποίων οι συγγραφείς τιμήθηκαν με Αριστείο, Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών καθίστανται αυτοδικαίως επιλέξιμα.
3. Έργα που τιμήθηκαν με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (κατά την προηγούμενη χρονιά, εκτός του τομέα της εικονογράφησης) το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, το Βραβείο Εταιρείας Συγγραφέων ή/και άλλες σημαντικές διακρίσεις θα περιλαμβάνονται στα επιλέξιμα.
Β. Μη Λογοτεχνικά Βιβλία
Το προτεινόμενο βιβλίο θα πρέπει να αποτελεί μια σημαντική κατάθεση για τον πολιτισμό, την ιστορία, τις επιστήμες, τα γράμματα και γενικότερα να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Γ. Ανθολογίες/Συλλογικά Έργα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέταση της πρότασης είναι να επισυνάπτεται το σκεπτικό ανθολόγησης και η επιστημονική ομάδα (αν υπάρχει) η οποία εργάστηκε για την ετοιμασία του έργου.

(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΚΧΡ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ