«Smuggling Hendrix» καλύτερη ελληνική ταινία για την ΠΕΚΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.1.2020

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) ανακοίνωσαν τις επιλογές τους για τις καλύτερες ελληνικές και ξένες ταινίες του 2019.


Στην ελληνική λίστα, στην κορυφή βρέθηκε ο Μάριος Πιπερίδης με το «Αναζητώντας τον Χέντριξ», ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Τώνια Μισιαλή με την ταινία «Παύση». Στη λίστα συναντά κανείς δύο ταινίες του Άγγελου Φραντζή, την «Ευτυχία» και το «Ακίνητο Ποτάμι» στην 2η και 3η θέση ενω στην 4η είναι η ταινία Το Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα.

Ξένη ταινία της χρονιάς αναδείχθηκαν τα «Παράσιτα» του Νοτιο-Κορεάτη Μπονγκ Τζουν Χο, με «Joker» και «Irishman» να ισοβαθμούν στην 2η θέση.

Οι 10 καλύτερες ξένες ταινίες:

1. Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-χο
2. Joker του Τοντ Φίλιπς
3. Ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε
4. Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος του Χου Μπο
5. Η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου
6. Κάποτε στο... Χόλιγουντ του Κουέντιν Ταραντίνο
7. Ιστορία Γάμου του Νόα Μπάουμπακ
8. Το Παιχνίδι με τη Φωτιά του Τσανγκ-Ντονγκ Λι
9. Πόνος και Δόξα του Πέδρο Αλμοδόβαρ
10. Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται της Σελίν Σιαμά

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ