Αποστάσεις Γιωρκάτζη για το Εθνολογικό Μουσείο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 24.1.2020
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τελεί τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας.

Αξιοσημείωτη είναι η στάση, ή καλύτερα η μη στάση του δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη σε ό,τι αφορά το θέμα του Εθνολογικού Μουσείου (οικία ή κονάκι του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου). Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο δεν εξέδωσαν επίσημες ανακοινώσεις, ούτε προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β΄ να μην ανανεώσει τη συμφωνία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων για το εν λόγω αρχοντικό, το οποίο αποκατέστησε, μετέτρεψε σε μουσείο και διαχειρίζεται το τμήμα, ως αρχαίο μνημείο.


Να μείνει εθνολογικό, να λειτουργεί ανεξάρτητα

Κληθείς από τον «Π» να σχολιάσει, ο δήμαρχος αρκέστηκε να πει πως το μουσείο πρέπει να διατηρήσει τον εθνολογικό του χαρακτήρα ενώ ως προς τη διαχείρισή του εξέφρασε την άποψη ότι η καλύτερη λύση θα ήταν αυτό να λειτουργεί από έναν ανεξάρτητο φορέα.

Πάντως, μπροστά στην εκκωφαντική σιωπή του δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αίσθηση προκάλεσε ανάρτηση του Νεόφυτου Νεοφύτου, μέλους του δ.σ. Δήμου Λευκωσίας, ότι ο δήμαρχος αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα στην πρόσφατη συνεδρία του δ.σ., την περασμένη Πέμπτη, αλλά και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Νεοφύτου, Ελένη Λουκαΐδου και Κυριάκος Τσιμίλλης ήταν ιδιαίτερα έντονοι στην εν λόγω συνεδρίαση ενώ η πλειοψηφία του δ.σ. θεωρεί ότι το μουσείο πρέπει να παραμείνει ως έχει τόσο ως προς τον χαρακτήρα του αλλά και σε ό,τι αφορά τη διαχείρισή του.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ