O Steve Mc Queen τιμά την τραγωδία του Πύργου Grenfell σε μια ταινία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.1.2020
Video Available Mandatory Credit: Photo by Jonathan Hordle/REX/Shutterstock (5534055o) Steve McQueen Burberry Show, London Collections Men, Autumn Winter 2016, Britain - 11 Jan 2016

Ο γεννημένος στο Λονδίνο καλλιτέχνης Steve McQueen θα παρουσιάσει μια ταινία σχετικά με την πυρκαγιά του Πύργου Grenfell αργότερα φέτος την οποία θα παρουσιάσει σε ένα χώρο στο Λονδίνο με ελεύθερη είσοδο που πρόκειται να ανακοινωθεί αργότερα.


Τον Ιούνιο του 2017, 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που ξέσπασε στον 23ο όροφο πύργου που βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο. σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Observer, ο McQueen λέει ότι η ταινία, που έχει ως προσωρινό τίτλο Grenfell Tower, έχει σκοπό «τη διατήρηση της τραγωδίας στη συλλογική συνείδηση».

Ο McQueen μπόρεσε να κινηματογραφήσει τον πύργο από ελικόπτερο στις 18 Δεκεμβρίου 2017 πριν από την ανέγερση σκαλωσιάς γύρω από το ερειπωμένο κτίριο. Ο νικητής του βραβείου Turner είχε συμφωνήσει με την τοπική αρχή ότι το βίντεο δεν θα παρουσιαστεί για τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Μετά την κινηματογράφηση του Grenfell Tower τον Δεκέμβριο του 2017, η ταινία ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή. Ο McQueen βρίσκεται σε συνομιλίες για μια μελλοντική ελεύθερη προβολή του έργου στο Λονδίνο και θα δωρίσει το έργο σε ένα μουσείο του Λονδίνου για τη μελλοντική του φροντίδα», λέει μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στο έργο.

«Δεν είναι ταινία μυθοπλασίας. Είναι μια ευθεία καταγραφή του πύργου όπως είναι τώρα πριν καλύφθεί. Δεν έχει αφηγηματική ιστορία, δεν υπάρχουν άνθρωποι ή χαρακτήρες, δεν υπάρχει δραματοποίηση», προσθέτει η δήλωση. Το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από τον McQueen και δεν είναι εμπορικό έργο.

ΠΗΓΗ: The Art Newspaper

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ