Ο ΘΟΚ προκήρυξε διαγωνισμό για έργα τέχνης στο κτήριό του

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.1.2020

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προχώρησε στην προκήρυξη πανευρωπαϊκού διαγωνισμού για εμπλουτισμό του κτηρίου του ΘΟΚ με έργα τέχνης.


Η προκήρυξη του διαγωνισμού αποτελεί συμμόρφωση του Οργανισμού με τον νόμο γνωστό ως 1% για τον εμπλουτισμό δημόσιων κτηρίων με έργα τέχνης.

Το συνολικό ποσό του διαγωνισμού ανέρχεται στις 141.500 ευρώ για τη δημιουργία δύο έργων [100 χιλιάδες το πρώτο, 39 χιλιάδες το δεύτερο με αμοιβές 6 και 3 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

Το πρώτο έργο θα τοποθετηθεί στο τρίγωνο μεταξύ φουαγιέ, κεντρικής σκηνής και γραφείων (σε τρία επίπεδα) και το δεύτερο θα είναι εξωτερικά του φουαγιέ στον χώρο αριστερά από την κύρια είσοδο του κτηρίου.

Οι όροι του Διαγωνισμού είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΘΟΚ, εδώ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΘΟΚ προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού έπειτα από αίτημα των καλλιτεχνών Μαρίας Λοϊζίδου και Νίκου Κουρούσιη.

Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων των καλλιτεχνών λήγει στις 22 Απριλίου.

Η ειδική επιτροπή που συστάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΟΚ για την προκήρυξη του διαγωνισμού αποτελείται από τους Αντιγόνη Αθηαινίτη, πρόεδρο της επιτροπής και πρόεδρο του Δ.Σ. του ΘΟΚ, Κατερίνα Νικήτα, ιστορικό, Ευαγόρα Βανέζη, εκπρόσωπο Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών, Σοφία Χατζήπαπα, εκπρόσωπο ΕΚΑΤΕ, και τον Διομήδη Κυθρεώτη, αρχιτέκτονα, εκ μέρους του αρχιτεκτονικού γραφείου που σχεδίασε το κτήριο του ΘΟΚ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ