Συνάντηση Πρόδρομου Προδρόμου - Λίνας Μενδώνη στην Αθήνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.2.2020

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στην προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό, καθώς και για τον συντονισμό των δράσεων των δύο Υπουργείων σε σειρά ζητημάτων, όπως η συνεργασία και ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, η πολιτιστική διπλωματία και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Παράλληλα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και η συνεργασία για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη παροχής αμοιβαίων διευκολύνσεων σε καλλιτεχνικά σχήματα για συμμετοχή τους στα Διεθνή Φεστιβάλ των δύο χωρών, καθώς και ευρύτερα σε πολιτιστικές ανταλλαγές.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ