Αρβελέρ, Ιωαννίδη και Βαλαωρίτη παρουσιάζει το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.3.2020

Το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, που από το 1987 αποτελεί γέφυρα ουσιαστικού διαλόγου πνευματικών δημιουργών της Ελλάδας και της Κύπρου, διοργανώνει τον μήνα Μάρτιο τρεις σημαντικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τον Βίκτωρα Ιωαννίδη (1903-1984) και τον Νάνο Βαλαωρίτη (1921 – 2019).


Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου αναφέρει ότι «στις 24 Μαρτίου θα δοθεί διάλεξη της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ με θέμα:  Η διαχρονία της Ελληνικής Γλώσσας».

Ακολουθεί στις 26 Μαρτίου αφιέρωμα στην εικαστική πορεία Βίκτωρα Ιωαννίδη (1903-1984). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου.

Η έκθεση παρουσιάζει την εικαστική πορεία του σημαντικού αυτού ζωγράφου της πρώτης γενιάς Κυπρίων καλλιτεχνών. Πρόκειται για αναδρομική έκθεση, η οποία παρακολουθεί μια πορεία 60 χρόνων του καλλιτέχνη.

Τέλος, στις 31 Μαρτίου, πραγματοποιείται στο Σπίτι της Κύπρου, αφιέρωμα στον πατέρα των Ελληνικών Γραμμάτων Νάνο Βαλαωρίτη (1921 – 2019). Καταξιωμένοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα μιλήσουν για το συνολικό του έργο.

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, με την ευκαιρία διοργάνωσης των εκδηλώσεων, δήλωσε ότι «από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1987, και σε όλη τη διάρκεια της δημιουργικής παρουσίας και πορείας του, το Σπίτι της Κύπρου επιτελεί σημαντικό έργο και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια και την ενδυνάμωση των πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών».

Πρόσθεσε ότι «μέσα από καρποφόρες συνέργειες και ένα πολύμορφο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αναδεικνύει και προβάλλει, συστηματικά την πνευματική και καλλιτεχνική έκφραση Κυπρίων και Ελλαδιτών δημιουργών, λειτουργώντας ως μία γέφυρα άμεσης επικοινωνίας και ουσιαστικού διαλόγου των ανθρώπων και των έργων του κοινού μας πολιτισμού».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ