Παράθυρο logo
Πέθανε ο ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ
Δημοσιεύθηκε 09.03.2020 15:34
Πέθανε ο ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ

Ο θρυλικός πρωταγωνιστής του Ινγκμαρ Μπέργκμαν που άφησε εποχή με την ταινία «Εξορκιστής», πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Με καταγωγή από την Πρωσία, ο Μαξ Φον Σίντοφ υπήρξε ο πληρέστερος άνδρας ερμηνευτής στη Σκανδιναβία, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια φιλμογραφία και μια σειρά διάσημων σκηνοθετών με τους οποίους συνεργάστηκε. Βασικότερη, η 14χρονη συνεργασία του με τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σε 12 ταινίες του σπουδαίου Σουηδού σκηνοθέτη, ανάμεσά τους οι «Έβδομη Σφραγίδα», «Άγριες Φράουλες», «Η πηγή των παρθένων».

Από τον ιππότη της «Έβδομης Σφραγίδας» μέχρι το Game of Thrones, μεσολάβησαν αναρίθμητες εμφανίσεις του Μαξ Φον Σίντοφ στο θέατρο, την τηλεόραση και κυρίως τον κινηματογράφο, εμφανίσεις άλλοτε πρωταγωνιστικές και συχνότερα υποστηρικτικές. Ο φον Σίντοφ βρέθηκε από τη Σουηδία του Μπέργκμαν στο Χόλιγουντ (που τον έκανε και Ιησού στην «Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» του Στίβενς), πήγε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία αλλά και στην Ελλάδα, όπου -στη δύση της καριέρας του- πρωταγωνίστησε στην ταινία Echoes of the past, με θέμα τη σφαγή των Καλαβρύτων το 1943 από τους ναζί.

Ο Μαξ Φον Σίντοφ υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ: πρώτα με την ταινία «Πελέ, ο κατακτητής» και έπειτα με την ταινία «Extremely Loud & Incredibly Close».