Πέθανε ο ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.3.2020

Ο θρυλικός πρωταγωνιστής του Ινγκμαρ Μπέργκμαν που άφησε εποχή με την ταινία «Εξορκιστής», πέθανε σε ηλικία 90 ετών.


Με καταγωγή από την Πρωσία, ο Μαξ Φον Σίντοφ υπήρξε ο πληρέστερος άνδρας ερμηνευτής στη Σκανδιναβία, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια φιλμογραφία και μια σειρά διάσημων σκηνοθετών με τους οποίους συνεργάστηκε. Βασικότερη, η 14χρονη συνεργασία του με τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σε 12 ταινίες του σπουδαίου Σουηδού σκηνοθέτη, ανάμεσά τους οι «Έβδομη Σφραγίδα», «Άγριες Φράουλες», «Η πηγή των παρθένων».

Από τον ιππότη της «Έβδομης Σφραγίδας» μέχρι το Game of Thrones, μεσολάβησαν αναρίθμητες εμφανίσεις του Μαξ Φον Σίντοφ στο θέατρο, την τηλεόραση και κυρίως τον κινηματογράφο, εμφανίσεις άλλοτε πρωταγωνιστικές και συχνότερα υποστηρικτικές. Ο φον Σίντοφ βρέθηκε από τη Σουηδία του Μπέργκμαν στο Χόλιγουντ (που τον έκανε και Ιησού στην «Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» του Στίβενς), πήγε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία αλλά και στην Ελλάδα, όπου -στη δύση της καριέρας του- πρωταγωνίστησε στην ταινία Echoes of the past, με θέμα τη σφαγή των Καλαβρύτων το 1943 από τους ναζί.

Ο Μαξ Φον Σίντοφ υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ: πρώτα με την ταινία «Πελέ, ο κατακτητής» και έπειτα με την ταινία «Extremely Loud & Incredibly Close».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ