«Μένω σπίτι - μένω με τέχνη» από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.3.2020

Αν υπήρχε βραβείο ευελιξίας, θα το παραλάμβανε ομόφωνα η Λεβέντειος Πινακοθήκη: η γνωστή πινακοθήκη στο κέντρο της Λευκωσίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι - Μένω με Τέχνη» που απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους.


Η Λεβέντειος εγκαινιάζει διαδικτυακά τη νέα της δράση, παραμένοντας σε συνεχή επαφή με το κοινό. Συγκεκριμένα, στην σελίδα της πινακοθήκης στο facebook θα αναρτά βίντεο εικονικών επισκέψεων, μέσα από θεματικές που σχετίζονται με τις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης ενώ μέσα από ξεχωριστές αναρτήσεις θα προσφέρει πρόσβαση σε διεθνή καλλιτεχνικά θέματα. «Στο πνεύμα αυτό, προσκαλούμε και άλλα μουσεία να στηρίξουν και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προβάλλοντας δικά τους αντικείμενα και ειδήσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Λεβέντειου Πινακοθήκης.

Στο μεταξύ, η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο παρόν στάδιο παραμένει ανοιχτή για το κοινό, έχοντας ωστόσο αναστείλει κάθε παράλληλη δραστηριότητα (εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις).

«Ενημερωνόμαστε συνεχώς από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τις εξελίξεις για τον νέο κορωνοϊό COVID-19 στη χώρα μας και διεθνώς και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, αναβάλλεται για τον Μάιο η προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου έκθεση τέχνης και δημοπρασίας Life, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Φωτογραφία: ©Λεβέντειος Πινακοθήκη

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ