Κλασσική μουσική μέσω live streaming από μέλη της ΣΟΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.3.2020

Μ’ ένα κλαρινέτο, ένα φαγκότο και ένα πιάνο θα μας κρατήσουν συντροφιά το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, που λόγω κορωνοϊού  «Μένουμε Σπίτι», μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΣΟΚ), υπό μορφή streaming στη σελίδα της Ορχήστρας στο Facebook: Cyprus Symphony Orchestra και ώρα 20.30.

 
Ανακοίνωση από το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αναφέρει ότι συμμετέχουν τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Αγγελος Αγγελίδης (κλαρινέτο) Giovanni Galetti, (φαγκότο) ενώ στο πιάνο ο ίδιος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΣΟΚ, Γιένς Γκέοργκ Μπάχμαν.

Οι τρεις ερμηνεύουν τα ακόλουθα έργα, Bela Kovacs: Hommage a de Falla, Igor Stravinsky: Τρία κομμάτια για σόλο κλαρινέτο, Bela Kovacs: Hommage a J. S. Bach, Malcolm Arnold: Φαντασία για σόλο κλαρινέτο, Κυπριακό Παραδοσιακό (διασκευή: Άγγελος Αγγελίδης) και Carl Maria von Weber: Andante e rondo ungarese.

Σε μήνυμά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου αναφέρει ότι «ενώ οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όπως κι εδώ στην Κύπρο παλεύουν ενάντια σε μία μεγάλη κρίση, εμείς εδώ στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεχίζουμε το έργο μας για να σας προσφέρουμε χαρά, αναψυχή και ενθάρρυνση ενώ μένετε στο σπίτι».

Προσθέτει ότι «οι μουσικοί της Σ.Ο.Κ. ετοιμάζουν προγράμματα μουσικής δωματίου τα οποία θα προβάλουμε δωρεάν σε streaming κατά τις ήδη προγραμματισμένες ημέρες συναυλιών μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook».

Όπως αναφέρει ο μαέστρος της Ορχήστρας, «οι μουσικοί έχουν διαμορφώσει ποικίλα και ενδιαφέροντα προγράμματα για σας, μέσα από τα οποία θα τους γνωρίσετε καλύτερα όπως επίσης και τη δεξιοτεχνία τους, όσο και τα μουσικά τους όργανα, αφού θα παίξουν για σας κομμάτια σόλο αλλά και για μικρά σύνολα».

«Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές όλοι έχουμε ανάγκη για ανακούφιση, αλληλεγγύη, εμψύχωση και στιγμές απόλαυσης, να νιώσουμε σιγουριά και ασφάλεια για να αντεπεξέλθουμε δυναμικά και η μουσική αγγίζει την ουσία αυτών μας των αναγκών», σημειώνει ο κ. Μπάχμαν.

Ως Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, καταλήγει, «στέλνουμε τις θερμότερες μας ευχές στον καθένα από σας και στους αγαπημένους σας, και παραμένουμε η δική σας ορχήστρα».

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΑΧΡ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ