ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 7η

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.3.2020

Γράφει η Ειρήνη Παπακυριακού / Μουσικός


Μέρα καραντίνας: 7

Εφτά μέρες σε καραντίνα. Ποιός να μου το έλεγε ότι εγώ, που φεύγω απο το σπίτι στις 8 το πρωΐ και επιστρέφω στην καλύτερη στις 9:30 με 10 το βράδυ μετά απο δουλειά, δεύτερη δουλειά και σχολή χορού, θα έμενα κλεισμένη σε ένα διαμέρισμα είκοσι τέσσερις ώρες την μέρα. Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης - που λέει και ο ΠτΔ αλλά και το λαϊκό άσμα. Αυτό σκέφτηκα αρχικά στη ιδέα αυτής της απομόνωσης. Είμαι όμως; Ή μάλλον είμαστε; Όλοι εμείς που μένουμε στο σπίτι στη προσπάθεια να σπάσουμε μια αλυσίδα θανάτου; Σήμερα έκανα ένα απολογισμό όσων βίωσα μέχρι τώρα από την άνεση του καναπέ μου. Χάρη στα ΜΜΕ και σ'όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθώ όπως όλοι μας τα γεγονότα και τις εξελίξεις στην τραγική αλλά και κωμικοτραγική τους μορφή. Βλέπω γιατρούς και νοσοκόμους να δίνουν αγώνα δρόμου για να καταπολεμίσουν τον άγνωστο εχθρό. Άκουσα την γιαγιά μου να λέει «Αθκιάσην έσιει» για τον ιερέα την ενορίας μας που ζητά από τους πιστούς να δώσουν λεφτά για την απολύμανση του νάου! Πρωτάκουστα πράγματα.

Ένιωσα την αγωνία του να ανησυχείς για τα αγαπημένα σου πρόσωπα αν είναι καλά και να ελέγχεις τον εαυτό σου για συμπτώματα. Έχω πυρετό; Γιατί έβηξα; Ο πονόλαιμος είναι φυσιολογικός; Μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι το 10; Μήπως είμαι ασυμπτωματική;;; Έμαθα επίσης ότι το να μοιράζεσαι τις σκέψεις και ανησυχίες σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα γίνεται και μέσω μηνυμάτων, τηλεφώνου αλλά και μιας βόλτας στο πάρκο. Όπως επίσης ότι αυτοί που ανησυχούν πιο πολύ για μας και πέρνουν καθημερινά τηλέφωνο να μάθουν πώς είμαστε είναι αυτοί που προσπαθούμε να προστατέψουμε με τον αυτοπεριορισμό - οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι γονείς μας.

Ανακάλυψα επίσης, ότι το ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι μου ειναι μαγικό και χρυσαφίζει με το φως του το σαλόνι μου κάθε απόγευμα που περνά. Υπέροχη εικόνα που στη ρουτίνα της καθημερινότητας δεν την είχα καν προσέξει. Τελικά είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όσοι μενουμε σπίτι; Δεν το νομίζω. Ξεκουραστείτε, πάρτε τηλέφωνο φίλους από τα παλιά, δώστε πιο πολλή αγάπη στους αγαπημένους σας, τραγουδήστε, χορέψετε και απολαύστε τα ηλιοβασίλεματα. Άλλοι ανάμεσά μας θα έδιναν τα πάντα να ξαναζούσαν αυτές τις στιγμές.



89898075 206406663793237 7530703065901432832 n

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ