ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ|Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κύπρου Όψεις του Κόσμου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.5.2020

Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κύπρου Όψεις του Κόσμου ανακοινώνει την έναρξη υποβολής Κυπριακών παραγωγών ταινιών Animation στο εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα της 19ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο.


Το Κυπριακό διαγωνιστικό αποσκοπεί διαχρονικά στην στήριξη, ανάπτυξη και προβολή των τοπικών παραγωγών. Οι Κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται για το Κυπριακό Βραβείο πλάι σε κορυφαίες διεθνείς παραγωγές ταινιών animation από κάθε γωνιά του πλανήτη. Δικαίωμα υποβολής για το Κυπριακό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Το χρηματικό βραβείο για την Καλύτερη Κυπριακή ταινία αξίας 500 ευρώ είναι χορηγία της Τράπεζας Κύπρου.



Δικαίωμα συμμετοχής  θα έχουν ταινίες Animation μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2019.


Η 19η διοργάνωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 09 μέχρι τις 12 Αυγούστου 2020 στο χωριό Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου.


Η βράβευση των ταινιών που θα συμμετάσχουν θα ανατεθεί σε τριμελή διεθνή κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην συνέχεια.


To φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 



Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.animafest.com.cy.


Δείτε επίσης εδώ τις κριτικές επιτροπές και τους βραβευθέντες από τις προηγούμενες εκδόσεις (https://www.animafest.com.cy/en/past-editions/jury-winners.html)


καθώς και τους καταλόγους προηγούμενων εκδόσεων του Φεστιβάλ . (https://www.animafest.com.cy/en/past-editions/festival-editions.html)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ