Τέχνη για καλό σκοπό εν μέσω πανδημίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.5.2020

Από την αρχή της πανδημίας του κοραναϊού, οι καλλιτέχνες πήραν πρωτοβουλία και συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθήσουν εκείνους που πλήττονται από αυτήν. Κολλεκτίβες και οργανώσεις έχουν επίσης συσπειρωθεί για να ξεκινήσουν διαδικτυακές εκθέσεις έργων σε λογικές τιμές που στοχεύουν σε εκκολαπτόμενους συλλέκτες τέχνης. Πολλές είναι ανοιχτές εκδόσεις και είναι διαθέσιμες μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως η διαδικτυακή έκθεση με τίτλο Photographs for the Trussell Trust, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερο από £480,000. 


Αν λοιπόν βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα σύγχρονο Medici ή τον επόμενο Charles Saatchi και θέλετε να βοηθήσετε, εδώ μπορείτε να αγοράσετε τέχνη και να συγκεντρώσετε χρήματα για να βοηθήσετε άτομα που έχουν πληγεί από την πανδημία του κοροναϊού. (Σημείωση. Βεβαιωθείτε ότι είστε καλά εφοδιασμένοι με τρόφιμα και έχετε πληρώσει το ενοίκιο πριν προχωρήσετε στον άγριο κόσμο της συλλογής τέχνης).

hannah_starkey_untitled_october_1998


Φωτογραφίες για το Trussell Trust

Θα πρέπει να είστε γρήγοροι αποκτήσετε ένα από τα έργα που πωλούνται για £ 100 στο Photographs for the Trussell Trust, καθώς η περίοδος πώλησης λήγει σύντομα. Τα έργα είναι ανυπόγραφες, εκδόσεις «χρονικού πλαισίου», που σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν μόνο κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής έκθεση.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει έργα 200 καλλιτεχνών και φωτογράφων, όπως οι Martin Parr, Hannah Starkey, Jeremy Deller, John Stezaker και Juergen Teller. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στο Trussell Trust, το οποίο υποστηρίζει τράπεζες τροφίμων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν παρατηρήσει μια αύξηση της ζήτησης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κοροναϊού. Ο έρανος εμπνεύστηκε από το 100 Fotografi Per Bergamo της Ιταλίας και το Pictures for Elmhurst στις ΗΠΑ.



2020solidarityinstagram_1




Αλληλεγγύη 2020

Ο Γερμανός καλλιτέχνης και φωτογράφος Wolfgang Tillmans δημιούργησε την Αλληλεγγύη 2020 για να υποστηρίξει πολιτιστικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα που πλήγησαν από την πανδημία Covid-19, προσκαλώντας περισσότερους από 40 καλλιτέχνες να συνεισφέρουν αφίσες μεγέθους Α2 που μπορούν να προσφερθούν ως ανταμοιβές σε ιστότοπους crowdfunding.

Οι αφίσες κοστίζουν 50 €, 50 £ ή 50 $, ανάλογα με την τοποθεσία του οργανισμού και θα παραχθούν και θα σταλούν από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Tillman Between Bridges. «Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί σαν μεσιτεία, η συνδέοντας πρωτοβουλίες με αφίσες καλλιτεχνών», λέει ο Tillmans. «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά μέρη που δεν λαμβάνουν βοήθεια ή δεν θα διασωθούν επειδή είναι άτυπα μέρη στην πολιτιστική και νυχτερινή ζωή […] Αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε και πρωτοβουλίες που αντλούν κεφάλαια για νοσοκομεία ή οργανισμούς υγείας ». Οι καλλιτέχνες που έχουν σχεδιάσει αφίσες περιλαμβάνουν τις Marlene Dumas, Mark Leckey, Anne Imhof, Luc Tuymans, Carrie Mae Weems και Tillmans.



winship_vanessa_us_autumn_12_193_sm_copy




Πορτοφόλιο Trace Covid-19

Περισσότεροι από 50 φωτογράφοι έχουν δωρίσει έργα στο συλλογικό πορτοφόλιο Trace Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των Martin Parr, Vanessa Winship, Siân Davey και Jem Southam. Οι ψηφιακές εκτυπώσεις μεγέθους Α4 πωλούνται για 50 £ το καθένα, σε ανοιχτή έκδοση, έως τις 30 Μαΐου (μεσάνυχτα BST). Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στην φιλανθρωπική οργάνωση για άστεγους Shelter και την οργάνωση για υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης Refuge .



te_notimeforlove_saveforweb


Counter Editions

Η Counter Editions με έδρα το Margate παράγει τρίχρωμες λιθογραφίες της Tracey Emin, η οποία μεγάλωσε στην παραθαλάσσια πόλη και τώρα έχει ένα στούντιο εκεί. Το έργο με τίτλο No Time For Love (2020) θα είναι διαθέσιμο από τις 14 Μαΐου σε 75 αντίτυπα, με τιμές που ξεκινούν από £2.400  και αυξάνονται καθώς εξαντλείται. Το ένα τέταρτο των εσόδων θα διατεθεί στο καταφύγιο των γυναικών Oasis στο Margate.



theo_niderost


Hauser & Wirth's Homegrown

Η Hauser & Wirth λανσάρει το Homegrown, μια δι-εβδομαδιαία διαδικτυακή έκθεση έργων από το προσωπικό της γκαλερί και την άμεση οικογένειά τους, καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εκθἐσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Μαΐου (έως τις 18 Ιουλίου) με έργα σε διάφορα μέσα και υλικά προς πώληση μεταξύ 100 και 20.000 $. Το ένα δέκατο των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί στους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών όπως οι Theo Niderost και Lola Bunting.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ