Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας στον Σταύρο Χριστοδούλου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.5.2020

Ο Σταύρος Χριστοδούλου είναι ο νικητής του φετινού Βραβείου Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.


Ο Κύπριος συγγραφέας απέσπασε το βραβείο για το νουάρ μυθιστόρημά του "Η μέρα που πάγωσε ο ποταμός". Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκαν άλλοι δώδεκα συγγραφείς από ισάριθμες χώρες της Ε.Ε.

Για το βραβείο ήταν επίσης υποψήφιοι από την Κύπρο η Κωνσταντία Σωτηρίου με το βιβλίο της "Πικρία Χώρα" και ο Χρίστος Κυθρεώτης για τον βιβλίο του με τίτλο "Εκεί που ζούμε".



Ο Σταύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1963 στη Λευκωσία. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα αλλά δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία επιλέγοντας τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως διευθυντής περιοδικών σε Κύπρο και Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια ανήκει στο δυναμικό του Φιλελευθέρου.

Εκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κόσμο των βιβλίων με το Hotel National [εκδόσεις Καλεντη] το 2016 που βρέθηκε στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας της Κύπρου.



Το δεύτερο του βιβλίο, "Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός" [εκδόσεις Καστανιώτης] απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για εκδόσεις του 2018.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ