Το WINDCRAFT MUSIC FEST 7 μπαίνει σε αναμονή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.5.2020

Οι αναπάντεχες εξελίξεις των τελευταίων μηνών επηρέασαν ραγδαία όλους τους τομείς της ζωής μας, και κυρίως αυτούς που απαιτούν κοινωνική επαφή, όπως οι εκδηλώσεις. Η αβεβαιότητα και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας δυσχεραίνουν αφάνταστα την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως τις γνωρίζαμε.


Το Windcraft Loud παρακολουθούσε προσεκτικά τις εξελίξεις ώστε να λάβει μια υπεύθυνη απόφαση όσον αφορά την πραγματοποίηση του 7ου Μουσικού Φεστιβάλ Windcraft στα Κατύδατα στις ημερομηνίες που αρχικά ανακοινώθηκαν – 7 και 8 Αυγούστου 2020. Με βάση τα σημερινά δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης, η ομάδα παραγωγής αποφάσισε να θέσει το Windcraft Music Fest 7 σε αναμονή, μέχρι να φυσήξουν καλύτεροι ανέμοι.


Οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι οι εξής:




  1. Υγεία & Ασφάλεια


Προέχει η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών, των καλλιτεχνών, του προσωπικού, των εθελοντών και φυσικά των κατοίκων του χωριού. Αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών προκαλούν αισιοδοξία, οι μαζικές συνάξεις αποτελούν ακόμα κίνδυνο για την εξάπλωση του ιού. Επιπλέον, όσα μέτρα ασφαλείας και να ληφθούν, δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα φεστιβάλ με μάσκες και αποστάσεις.




  1. Συμμόρφωση με διατάγματα


Μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, πότε και πώς θα επιτραπεί η πραγματοποίηση μαζικών εκδηλώσεων - γεγονός που δεν επιτρέπει την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, σύμφωνα με τα διατάγματα της κυβέρνησης.




  1. Φεστιβάλ για όλους


Το WMF είναι ένα φεστιβάλ που φέρνει κοντά άτομα από όλες τις κοινότητες, τις χώρες και τις τις ηλικιακές ομάδες. Με τα αεροδρόμια και τα οδοφράγματα μισόκλειστα και τις ευάλωτες ομάδες σε ρίσκο, πολλά άτομα αποκλείονται για διάφορους λόγους από το φεστιβάλ. Κάτι τέτοιο θα στεκόταν εμπόδιο σε ένα από τους πιο σημαντικούς στόχους της διοργάνωσης: τη διάδραση πολιτισμών και γενιών. 




  1. Πρόγραμμα και ποιότητα


Παρόλη την ευελιξία, τη θέληση και τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες, τόσο οι καλλιτέχνες όσο και η ομάδα παραγωγής αντιμετωπίζουν την πρόκληση να προετοιμαστούν στα στενά χρονικά περιθώρια που απομένουν. Για να διασφαλιστεί η ποιότητα των συναυλιών, των δρώμενων και της όλης διοργάνωσης και να μην γίνουν συμβιβασμοί στο πρόγραμμα της εκδήλωσης λόγω περιορισμών διακίνησης και έλλειψης χρόνου, κρίθηκε αναγκαία η αναβολή του φεστιβάλ.


Ανάλογως πάντοτε με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Κύπρο και στον κόσμο, το επόμενο Windcraft Music Fest θα πραγματοποιηθεί μόλις καταστεί εφικτό – καλοκαίρι ή χειμώνα, στην πόλη ή στο χωριό – και θα είναι τόσο μαγικό όσο ήταν και τα προηγούμενα. Και επειδή δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε ένα καλοκαίρι χωρίς μουσική, γλέντι και συνάξεις, κρατάμε την υπόσχεση ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά, αυτό τον Αύγουστο θα συναντηθούμε για ένα καλοκαιρινό Windcraft Party!


*Το Windcraft Music Fest είναι ένα διήμερο μουσικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο χωριό Κατύδατα εδώ και έξι χρόνια, από τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό Windcraft Loud. Περιλαμβάνει συναυλίες με κυπριακά και διεθνή σχήματα, εργαστήρια, περιπάτους και παράλληλες δράσεις με πρωταγωνιστές τα πνευστά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ