Οικολόγοι: Επέκταση επιδόματος για τους ανθρώπους του πολιτισμού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.5.2020

Να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό επίδομα των ανθρώπων του πολιτισμού ζητά με ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.


Χαιρετίζοντας την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη δεύτερη φάση του σχεδίου επιδομάτων κατά το τριήμερο 28, 29 και 30 Μαΐου, έτσι ώστε όσοι εργαζόμενοι ή επιχειρήσεις δεν προλάβουν ή δεν μπόρεσαν να αποταθούν για καταβολή των ειδικών επιδομάτων, να το πράξουν, οι Οικολόγοι καλούν και το ΥΠΠΑΝ να ανοίξει ξανά τη δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από καλλιτέχνες για το ειδικό επίδομα.

Επιπλέον, ζητούν την επέκταση του επιδόματος και τον μήνα Ιούνιο, «όπως όλα τα άλλα επιδόματα».

«Κάποιοι καλλιτέχνες φαίνεται να μην έχουν προλάβει να υποβάλουν αίτηση. Ο αριθμός των 2000
αιτήσεων περίπου δεν φαίνεται να είναι αντιπροσωπευτικός των αναγκών. Εμείς ζητούμε να ξανανοίξει η πλατφόρμα και να επεκταθεί το επίδομα για τους καλλιτέχνες μέχρι και τον μήνα Ιούνιο. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα των ανθρώπων του πολιτισμού» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΠΑΝ ανακοίνωσε την έκτακτη χορηγία ενός εφάπαξ ποσού ύψους 900 ευρώ για τους εργαζόμενους στον καλλιτεχνικό τομέα, με κριτήρια και προϋποθέσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Ben Zank / iGNANT

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ