Ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ για το έκτακτο επίδομα του πολιτιστικού τομέα

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 1.7.2020
Υπουργός Παιδείας – Παραλαβή ταμπλέτων-υπολογιστών Υπουργείο Παιδείας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Yπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου θα παραλαμβάνει ταμπλέτες - υπολογιστές που θα διατεθούν σε μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης // Minister of Education – Reception of tablets-computers Minstry of Education, Lefkosia, Cyprus The Minister of Education, Culture, Sport and Youth, Mr Prodromos Prodromou, receives tablets - computers that will be offered to students, in the framework of the distance education programme.

Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του ειδικού επιδόματος σε καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.


Ανταποκρινόμενο σε ερωτήματα που υποβάλλονται από ενδιαφερόμενους, το ΥΠΠΑΝ διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι:

"Η εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για παραχώρηση του ειδικού επιδόματος σε καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας διεκπεραιώθηκε, όσον αφορά το ΥΠΠΑΝ, με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Το διάστημα που έχει παρέλθει από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των αιτήσεων αναλώθηκε σε διαδικασίες σχετικά με την τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται και η διακρίβωση στοιχείων σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με τα κριτήρια που είχαν τεθεί στη σχετική απόφαση της Κυβέρνησης.

Αναμένεται ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στην αρχή της επομένης θα αρχισει να καταβάλλεται το επίδομα.

Επιδίωξη του ΥΠΠΑΝ ήταν από την πρώτη στιγμή η έγκαιρη υλοποίηση του σχεδίου και ο χρόνος που παρήλθε δεν ήταν κάτι που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Υπουργείου."

Στην ανακοίνωση του, το ΥΠΠΑΝ καταλήγει λέγοντας ότι" είναι η Κυβέρνηση και το ΥΠΠΑΝ που θέλησαν και πήραν την πρωτοβουλία για να εξασφαλίσουν μια έκτακτη στήριξη, έναντι των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας, για τον κόσμο της πολιτιστικής δημιουργίας και των καλλιτεχνών."





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ