Σε Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο μετονομάζεται το CVAR

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.7.2020

Υπεγράφη η συμφωνία διαχείρισης από το Δήμο Λευκωσίας του κτηρίου που στεγάζει το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Ερευνας (CVAR) για τα επόμενα 15 χρόνια το οποίο μετονομάζεται σε Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο.


Σε ανακοίνωσή του το CVAR εκφράζει «ευγνωμοσύνη τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για την απόφασή τους, όσο και στην Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Λευκωσίας, που μοιράστηκε το όραμά μας».

Προσθέτει ότι το Κέντρο, «θα συνεχίσει να επωμίζεται όλα τα έξοδα λειτουργίας του και λειτουργίας του κτηρίου το οποίο ωστόσο θα μετονομαστεί σε Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο».

Επίσης, «με την υπογραφή της συμφωνίας, το CVAR θα μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές του και την συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκωσίας».

«Προσβλέπουμε σε σημαντική προσφορά και είμαστε βέβαιοι πως, με την σταθερή και αταλάντευτη συνδρομή των φίλων και υποστηρικτών μας,  θα πετύχουμε και θα ξεπεράσουμε τους στόχους μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος για το CVAR και ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης χάσαμε την ιδιοκτησία του κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο και αντιμετωπίζαμε τον κίνδυνο άμεσου κλεισίματος του ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αναλώθηκαν στην προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για το Κέντρο».

Έτσι λοιπόν,  «με τη συμβολή του κράτους, το κτήριο έχει περιέλθει στην κατοχή του Δήμου Λευκωσίας και το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη που διαχειρίζεται το Κέντρο έχει υπογράψει σχετική συμφωνία διαχείρισης του κτηρίου για τα επόμενα 15 χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.


(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ