Το «The Parrot Lady» στο Shorts México

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.8.2020

Η ταινία μικρού μήκους «The Parrot Lady» του Κύπριου σκηνοθέτη Μιχάλη Καλοπαίδη ταξιδεύει τον επόμενο μήνα στο Shorts México, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Λατινικής Αμερικής, όπου και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία International Animation.








Το  «The Parrot Lady» είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους , εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία. Η ταινία λειτουργεί ως καλλιτεχνική ερμηνεία της ζωής μιας ηλικιωμένης, άστεγης γυναίκας που επέλεξε να ζήσει στους δρόμους μιας παραθαλάσσιας πόλης της Κύπρου μαζί με τους παπαγάλους της, φοβισμένη να πεθάνει μόνη στο σπίτι της.









Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη η ταινία «δεν αποτελεί ντοκιμαντέρ αλλά μια πιο αφηρημένη και καλλιτεχνική ερμηνεία της ιστορίας αυτής της ηλικιωμένης γυναίκας που επέλεξε να ζει ως άστεγη με τους αγαπημένους της παπαγάλους. Η ιστορία της στοχεύει στη δημιουργία ενσυναίσθησης και στην ευαισθητοποίηση προς τα ηλικιωμένα μέλη της κοινωνίας μας που ζουν μόνα τους, που δεν έχουν κανέναν να απευθυνθούν και των οποίων ο μεγαλύτερος φόβος είναι να πεθάνουν μόνοι και απαρατήρητοι.»







Η ταινία έλαβε οικονομική υποστήριξη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.



https://www.facebook.com/Theparrotladyfilm/posts/167972604782561



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ