Σπάνια έργα της συλλογής του Μπάκιγχαμ θα εκτεθούν για πρώτη φορά

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.8.2020

Σπάνια έργα τέχνης, που ανήκουν στη συλλογή του Παλατιού του Μπάκιγχαμ θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό τον ερχόμενο Δεκέμβριο.   


Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα των Ρέμπραντ, Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, Τιτσιάνο, Γιοχάνες Βερμέερ και Άντονι βαν Ντάικ μεταξύ άλλων που για πάνω από δύο αιώνες βρίσκονται στα πολυτελή διαμερίσματα του Μπάκιγχαμ.

Μέχρι πρόσφατα οι μόνοι που μπορούσαν να τα απολαύσουν ήταν οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις και όσοι επισκέπτονταν, με οργανωμένες ξεναγήσεις, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ κατά το ετήσιο άνοιγμά του στους πολίτες, κάθε καλοκαίρι.

Τώρα, «μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές έργων τέχνης παγκοσμίως», όπως αναφέρει η Guardian, αναμένεται να εκτεθεί για πρώτη φορά. Η μετακίνησή τους είναι ούτως ή άλλως επιβεβλημένη καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης του ηλεκτρολογικού και του υδραυλικού δικτύου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. «Πρόκειται για μία σπάνια ευκαιρία», αναφέρει ο Desmond Shawe-Taylor, υπεύθυνος για τη βασιλική συλλογή.

Έτσι, από τον Δεκέμβριο, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τη μόνη συλλογή 35 έργων του Γιοχάνες Βερμέερ στον κόσμο, αλλά και δύο πίνακες του Ρέμπραντ, ανάμεσα τους και το «The Shipbuilder and his Wife», ένα έργο του 1633 που λέγεται ότι είναι ο αγαπημένος πίνακας της Βασίλισσας Ελισάβετ.


«The Shipbuilder and his Wife», έργο του Ρέμπραντ και κομμάτι της βασιλικής συλλογής από το 1811.


Ο Shawe-Taylor κάνει λόγο για ένα εντυπωσιακό έργο. «Το δέρμα των δύο ηλικιωμένων αποδίδεται με εξαιρετικό, απτό ρεαλισμό. Αλλά αποτυπώνεται μία πολύ τρυφερή, σχεδόν αστεία απεικόνιση μίας σχέσης μεταξύ συζύγων, οπότε (ο πίνακας) δίνει μία πολύ μοντέρνα αίσθηση», υπογραμμίζει. O ίδιος ωστόσο αδυνατεί να επιβεβαιώσει αν είναι όντως ο αγαπημένος της βασίλισσας. «Έτσι λέγεται πάντα», αναφέρει ο Shawe-Taylor, αλλά «δεν έχω περισσότερες πληροφορίες από εσάς».

Τα περισσότερα έργα αποκτήθηκαν κατά τη βασιλεία του Γεωργίου Δ' (1762 - 1830). Τα έργα θα εκτεθούν στο The Queen's Gallery του Παλατιού του Μπάκιγχαμ από τις 4 Δεκεμβρίου 2020 έως και τον Ιανουάριο της μεθεπόμενης χρονιάς.

Πηγή: LiFO/The Guardian

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ