Τιμητική αναγνώριση από την Βασίλισσα Ελισάβετ σε Κύπρια εθελόντρια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.8.2020

Η Αυτής Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, επιβράβευσέ τη Νικολέττα Πολύδωρου, από την Κύπρο, ως την 153η παραλήπτρια του βραβείου Commonwealth Points of Light, για την  εθελοντική προσφορά της στην στήριξη περιθωριοποιημένων παιδιών και νέων μέσω της μουσικής εκπαίδευσης. 


Η Νικολέττα διδάσκει μουσική και διευθύνει το «Sistema Cyprus», ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2018, με στόχο να προσφέρει σε παιδιά και νέους από ευάλωτες και περιθωριοποιημένες κοινότητες δωρεάν μουσική παιδεία. Το Sistema Cyprus παρέχει μουσικά όργανα, δωρεά του ‘Yianis Christodoulou Foundation’ και προσφέρει εβδομαδιαία μαθήματα μουσικής σε περισσότερα από 200 παιδιά. Πολλά από τα παιδιά είναι προσφυγές ή μετανάστες, και η δημιουργία ορχηστρών και χορωδιών επιτρέπει την ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυξάνει τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Τα μαθήματα και οι πρόβες πραγματοποιούνται σε κτιριακές εγκαταστάσεις που παρέχει ο Δήμος Λευκωσίας, ο οποίος έχει στηρίξει τον οργανισμό από τα πρώτα του βήματα. Στην Λάρνακα το πρόγραμμα τρέχει σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας.  Η παιδική Ορχήστρα και Χορωδία του Προγράμματος παρουσιάζουν τακτικά συναυλίες για το κοινό. Ακαδημαϊκά ιδρύματα προσφέρουν επίσης υποτροφίες σε διάφορους κλάδους για τους μαθητές του Sistema Cyprus.

Μετά από την Σύνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο το 2018, η Βασίλισσα - ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας - ευχαριστεί εθελοντές από τα 54 έθνη της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους, αναγνωρίζοντας κάθε βδομάδα ένα εθελοντή από κάθε χώρα της Κοινοπολιτείας.

Γνωστοποιώντας αυτές τις ιστορίες, τα βραβεία Commonwealth Points of Light αναδεικνύουν πράξεις εθελοντισμού που αποτελούν παράδειγμα για όλη την Κοινοπολιτεία και έμπνευση σε άλλους ανθρώπους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση μερικών από τις μεγαλύτερες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας.

Η Νικολέττα  παρέλαβε το βραβείο από τον Αναπληρωτή Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας, κ. Ian Whitting, στη Λευκωσία, και δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που λαμβάνω το βραβείο αυτό ως αναγνώριση της εθελοντικής μου εργασίας. Νιώθω πως το βραβείο αποτελεί επιβράβευση σε όλους τους εθελοντές που μοιράστηκαν το όραμα μου και συμμετείχαν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Η πορεία ήταν και εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά το βραβείο αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Το ‘Sistema Cyprus’ δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα - είναι μία οικογένεια, όπου τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς ήταν μέρος κάθε απόφασης. Το «φως» [του Commonwealth Point of Light] που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι να επικεντρωθώ σε ένα έργο, εμπλέκοντας την κοινότητα με κύριο στόχο να συνεργαστεί μαζί μας, παρά να εργαστούμε εμείς για αυτήν. Και αυτό είναι το κύριο επίτευγμα,» δήλωσε η Νικολέττα.

Ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας, κ. Ian Whitting, δήλωσε:

«Είναι με μεγάλη χαρά που παραδίδω το βραβείο Commonwealth Points of Light στη Νικολέττα, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου που ηγείται με το Sistema Cyprus. Μέσω της μουσικής, η Νικολέττα και η ομάδα της συμβάλουν ενεργά στην ένταξη ευάλωτων ομάδων στην ευρύτερη κοινωνία, καθώς επίσης και στην  εκπαίδευση νεαρών ανθρώπων στη δύναμη της μουσικής που τους φέρνει πιο κοντά».

 Η Κοινοπολιτεία είναι μία κοινότητα 54 εθνών, τα οποία συνεργάζονται για την προώθηση της ευημερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης. Η Σύνοδος Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας συγκεντρώνει  ηγέτες από τα 54 κράτη μέλη, για να επιβεβαιώσουν τις κοινές αξίες, να αντιμετωπίσουν κοινές παγκόσμιες προκλήσεις και να συμφωνήσουν σε τρόπους συνεργασίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νέους. Η εθελοντική υπηρεσία αποτελεί σημαντικό μέρος της ατζέντας, γι’ αυτό και η Αυτής Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα επέλεξε να αναγνωρίσει εθελοντές με εξαίρετη υπηρεσία σε όλη την Κοινοπολιτεία με το βραβείο Commonwealth Points of Light. Η Νικολέττα είναι η τρίτη παραλήπτρια του βραβείου στην Κύπρο μετά τον περιβαλλοντικό ακτιβιστή Κλείτο Παπαστυλιανού και την υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών Μινέ Γιουτζέλ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ