"Η Κλήση" του Μάριου Ψαρά στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.9.2020

Τη Δευτέρα 21η Σεπτεμβρίου 2020 κάνει πρεμιέρα η ταινία Η Κλήση του Μάριου Ψαρά στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η ταινία αποτελεί φέτος τη μοναδική κυπριακή συμμετοχή στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του σημαντικότερου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20-26 Σεπτεμβρίου 2020. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή χαμηλού προϋπολογισμού, σε κυπριακή διάλεκτο, η οποία γυρίστηκε στη Λευκωσία και της οποίας η μετα-παραγωγή έγινε στο Λονδίνο.



Η Κλήση πραγματεύεται τη σχέση -συμβολική και πραγματική- μίας τρανς με τη μητέρα της. Εμπνευσμένη από το μοναδικό κράμα ευαισθησίας και δυναμισμού που χαρακτηρίζει τα τρανς άτομα, η ταινία θέτει ένα ηθικό δίλημμα που είναι εν τέλει και υπαρξιακό: Μπορούμε ποτέ να συμφιλιώσουμε την προσωπική μας αλήθεια με την αγάπη μας για τον διαφορετικό Άλλο;


Η ταινία ακολουθεί μια φόρμα που στοχεύει στον προβληματισμό αλλά όχι στη χειραγώγηση συναισθημάτων οίκτου ή συμπάθειας. Η απόσταση που τεχνικά τηρείται ανάμεσα στον θεατή και τον χαρακτήρα, ενεργοποιεί την κοινή ευθύνη απέναντι στο δράμα του Άλλου, η οποία δεν εξαρτάται απαραίτητα από τη δυνατότητα σύλληψής/κατανόησης/ταύτισής του.


Μετά τη Δράμα Η Κλήση συνεχίζει τη φεστιβαλική της πορεία στο Λος Άντζελες και συγκεκριμένα στο Los Angeles Greek Film Festival.



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ


Η ΚΛΗΣΗ, του Μάριου Ψαρά (10’, 2020)


Σκηνοθεσία Μάριος Ψαράς


Σενάριο Μάριος Ψαράς & Αυγή Λίλλη


Διεύθυνση Φωτογραφίας Στεφάν Μέτζνερ


Καλλιτεχνική Διεύθυνση Άννα Φωτιάδου


Σχεδιασμός Ήχου Σταύρος Μακρής


Ηχοληψία Σταύρος Τερλικκάς


Εκτέλεση Παραγωγής Άντονι Πέτρου


Οργάνωση Παραγωγής Μέλπω Γεωργιάδου


Πρωταγωνιστεί ο Νεκτάριος Θεοδώρου.


Βιογραφικό σκηνοθέτη


Γεννήθηκε στην Κύπρο και ζει στο Λονδίνο. Είναι διδάκτωρ της θεωρίας του κινηματογράφου με εκτενείς δημοσιεύσεις για το σύγχρονο ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο queer σινεμά. Έχει διδάξει θεωρία του κινηματογράφου σε βρετανικά πανεπιστήμια (KCL, GRE, QMUL). Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Cyprus Short Film Day, London. Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το θέατρο. Από το 2018 εργάζεται ως πολιτιστικός σύμβουλος της Υπάτης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ