Η ανακοίνωση του Φυτώριου σχετικά με τον καλλιτέχνη και διευθυντή σχολείου, Γιώργο Γαβριήλ.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.9.2020

Η ομάδα του Φυτώριου,  Συνδέσμου Εικαστικών και Θεωρητικών Τέχνης, εκφράζει τη διαφωνία της απέναντι στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, που αφορά τον καλλιτέχνη και διευθυντή σχολείου, Γιώργο Γαβριήλ.


Ως πολίτες, εισηγούμαστε στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να λάβει σοβαρά υπόψη τη σημασία και το αντίκτυπο της αναχρονιστικής ανακοίνωσής του και πρωτίστως την ευθύνη της πολιτείας όσον αφορά στην προώθηση της κριτικής σκέψης.

Ως καλλιτεχνική κοινότητα, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην επεξεργασία και τη σημασία της εικόνας. Είμαστε διατεθειμένοι να ανοίξουμε μια δημόσια συζήτηση σε ό,τι αφορά τις εικόνες που είναι αναρτημένες στους τοίχους των δημόσιων σχολείων μας, στα εξώφυλλα βιβλίων διδακτικής ύλης και σε κάθε είδους υλικό που κυκλοφορεί επίσημα από το εκπαιδευτικό σύστημα. Το πρώτο αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης, και το δεύτερο την ουσιαστική παραγωγή πολιτισμού.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ