5η διοργάνωση Προγράμματος PLAY ανακοίνωσαν ΚΚΔΙΘ και ΘΟΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.11.2020

Την πραγματοποίηση της πέμπτης διοργάνωσης του Προγράμματος PLAY, υπό τον τίτλο «PLAY#5 - PLAY again!», ανακοίνωσαν στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για ανάδειξη και προώθηση της κυπριακής θεατρικής γραφής, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ).


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με γνώμονα την εδραίωση του Προγράμματος και τη βιωσιμότητα τέτοιων καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών, οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή καινούργιων θεατρικών έργων, τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί επί σκηνής, φέρνοντας κοντά συγγραφείς και πρακτικούς του θεάτρου με στόχο να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για ανάπτυξη της εντόπιας θεατρικής γραφής.

Μέσα από το Πρόγραμμα PLAΥ, που έχει το διπλό στόχο της ανάδειξης θεατρικών συγγραφέων αλλά και της ευαισθητοποίησης των παραγωγών της θεατρικής πράξης, επιχειρείται μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση του κυπριακού θεατρικού έργου, καθώς και η ενδυνάμωση των δεσμών, μεταξύ της κυπριακής θεατρικής παραγωγής και της συγγραφικής κοινότητας, αναφέρεται.

Απώτερος στόχος η στήριξη της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας, η ανάπτυξη και ενθάρρυνση της ντόπιας δημιουργίας και η διαμόρφωση ισχυρότερης ταυτότητας στην κυπριακή θεατρική γραφή, προστίθεται.

Πρόσθετα, αναφέρεται ότι η νέα διοργάνωση χαρακτηρίζεται από καινοτομίες, θα διανθιστεί με παράλληλες δράσεις και προσβλέπει στην εύρεση και ανάδειξη νέων (όχι απαραίτητα ηλικιακά) συγγραφέων, των οποίων έργα δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Πρόγραμμα PLAY, στα οκτώ χρόνια δράσης του, κατάφερε να αλλάξει το θεατρικό τοπίο της Κύπρου, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στη νοοτροπία σε σχέση με την πρόσληψη του κυπριακού θεατρικού έργου, τόσο από τους ίδιους τους δημιουργούς όσο και από το κοινό. Έδωσε υλικό σε σκηνοθέτες και συντελεστές του θεάτρου για να εργαστούν και προσέλκυσε νέο κοινό στις θεατρικές αίθουσες.

Η τελευταία ημέρα υποβολής θεατρικών έργων είναι η 26η Ιανουαρίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες για το «PLAY#5 – PLAY again!», καθώς και για τους όρους συμμετοχής (υποβολής θεατρικού έργου), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΚΚΔΙΘ www.ccoiti.com και την ιστοσελίδα του ΘΟΚ www.thoc.org.cy

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΑΓΚ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ