Η ΠΑΣΥΝΕΚ χαιρετίζει την έγκριση του 2ου έκτακτου επιδόματος καλλιτεχνών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.2.2021

Ικανοποίηση εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (ΠΑΣΥΝΕΚ) για την έγκριση του δεύτερου έκτακτου επιδόματος σε επαγγελματίες των τεχνών και του πολιτισμού, «μετά από μια σειρά στοχευμένων ενεργειών τόσο του Προέδρου της όσο και του Διοικητικού της Συμβουλίου»


Σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΝΕΚ αναφέρει ότι έχει αποστείλει σειρά εισηγήσεων στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για τον τρόπο κατανομής του επιδόματος, στις οποίες έχουν ενταχθεί ως δικαιούχοι όλοι οι καλλιτέχνες, οι απολαβές των οποίων είναι μειωμένες τους τελευταίους μήνες.

Η συντεχνία χαιρετίζει την αποδοχή των εισηγήσεων της από το Υπουργείο όπως και την απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργικού Συμβουλίου, για την αύξηση του ποσού, από €900 σε €1,500.

Οι αιτήσεις για το επίδομα βρίσκονται στον σύνδεσμο: http://enimerosi.moec.gov.cy/mobile/ypp11808

Η αύξηση του ποσού του επιδόματος θα βοηθήσει σημαντικά τους καλλιτέχνες που σήμερα συνεχίζουν να βιώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, δήλωσε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ, Γιώργος Γιωργαλλέτος.

Ανέφερε δε ότι από τις δυο διαδικτυακές ζωντανές παραστάσεις που οργάνωσε η Συντεχνία για στήριξη των καλλιτεχνών, έχει συγκεντρωθεί, από τις εισφορές του κοινού, χρηματικό ποσό περί τις 17,000 ευρώ, που θα διατεθεί το συντομότερο σε όσους το έχουν άμεσα ανάγκη.

Σταύρος Κονιώτης/ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ