Δυσλειτουργίες στη Σύγχρονη Τέχνη | σε εποχές συγκρούσεων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.3.2021

Η τέχνη ως αποτύπωμα της ανθρωπότητας αλλά και ως μοχλός δημιουργικής ενέργειας που τροφοδοτεί την πολιτιστική κληρονομιά. Στο παρόν συνέδριο θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την τέχνη και τα δικαιώματα των καλλιτεχνών υπό το πρίσμα και τις συνθήκες πολιτικής έντασης, διερευνώντας τη σχέση μεταξύ του καλλιτέχνη και της πολιτιστικής στρατηγικής των κρατών καθώς και τις ανησυχίες για τις μεθόδους προσέγγισης τους.


Ο ρόλος της πολιτικής αστάθειας και το αντίκτυπο που έχει στη δημιουργία της Τέχνης γεννά πολλά ερωτήματα σχετικά με τις αξίες της Τέχνης και καλλιτεχνικής δημιουργίας όπως και τη σχέση της με το κράτος.


Το συνέδριο, Δυσλειτουργίες στη Σύγχρονη Τέχνη, στοχεύει να διερευνήσει και να συζητήσει τις ιδιαιτερότητες του ρόλου των πολιτιστικών ιδρυμάτων, των δημόσιων οργανισμών αλλά και των πολιτιστικών πολιτικών ενός κράτους και πώς αυτά διαμορφώνουν και επηρεάζουν τη ζωή και το έργο ενός καλλιτέχνη.


Το συνέδριο είναι μέρος του προγράμματος Δυσλειτουργίες στη Σύγχρονη Τέχνη και φιλοδοξεί να αποτελέσει πλατφόρμα επικοινωνίας η οποία θα ενεργοποιήσει αυτούς τους μηχανισμούς που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη δικτύωσης και καθοδήγησης όπως επίσης να οραματιστεί δημιουργικούς τρόπους για την αντιμετώπιση των συγκρουόμενων φαινομένων στις τέχνες.


Χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Κύπρου, διοργανώνεται απο το Κυπριακό Επιμελητήριο Καλών Τεχνών ΕΚΑΤΕ


Οι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα


Το Συνέδριο θα είναι στα Αγγλικά


Ελεύθερη είσοδος


Η εγγραφή είναι απαραίτητη:
https://tinyurl.com/y66uyvtt

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ