Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την κατοχύρωση των επαγγελμάτων των Τεχνών και του Πολιτισμού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.3.2021

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποιεί διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Η κατοχύρωση των Επαγγελμάτων των Τεχνών και του Πολιτισμού: Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον;"

Συζητούμε και αναλύουμε το νομοσχέδιο περί κατοχύρωσης της ιδιότητας του Καλλιτέχνη που προτείνει το κράτος, την πορεία των συζητήσεων μέχρι σήμερα, τις αδυναμίες και τις πρόσφατες εισηγήσεις, το χρονοδιάγραμμα, το ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, τις οδηγίες της Unesco και της ΕΕ για την κατοχύρωση και αναγνώριση της ιδιότητας του Καλλιτέχνη, αλλά και τα επιτυχημένα μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Επίσης θα αναλυθεί και η ιδιαιτερότητα της φύσης εργασίας των επαγγελμάτων αυτών, τις δημόσιες διαβουλεύσεις, καθώς και τις παράλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία ενός λειτουργικού και βιώσιμου σχεδίου κοινωνικής πρόνοιας με παράλληλη κατοχύρωση όλων των επαγγελμάτων των Τεχνών.


Στη διαδικτυακή συζήτηση συμμετέχουν:

- Λέα Μαλένη, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, υποψήφια βουλεύτρια Λευκωσίας, Μέλος της συντονιστικής ομάδας των Artists of Cyprus, και μέλος της Παράλληλης Βουλής, της Συμβουλευτικής Επιτροπής για συζήτηση του Νομοσχεδίου περί Κατοχύρωσης του Καλλιτέχνη.

- Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος του Κινήματος, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 7μμ μέσω facebook live εδώ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ