Εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας «ΙΜΑΝ» των Κόριννα Αβρααμίδου και Κυριάκου Τοφαρίδη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.7.2021

Στις 28 Ιουνίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα της μεγάλου μήκους κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «ΙΜΑΝ», που σημαίνει Πίστη στ’ αραβικά. Το σενάριο της ταινίας,  που ανήκει στην Κόριννα Αβρααμίδου και τον Κυριάκο Τοφαρίδη, πήρε το Α’ Βραβείο Σεναρίου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, το 2018. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε διάφορες περιοχές στην Λευκωσία, Λάρνακα,  Ποταμιά και Μάμμαρι. Η ταινία χρηματοδοτείται από την Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, με συμπαραγωγό το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και είναι μια παραγωγή της AB Seahorse Film Productions Ltd.


Μια τρομοκρατική επίθεση συνδέει τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες, με χαρακτήρες των οποίων οι πράξεις σηματοδοτούν την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Οι ήρωες ακολουθούν το δικό τους ταξίδι αναζητώντας την λύτρωση από τις ενοχές, το παρελθόν και την μοναξιά τους.    

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι γνωστές Λιβανέζες ηθοποιοί Rita E. Hayek και Stephanie Atala που έφθασαν στην Κύπρο την περασμένη Παρασκευή, καθώς και οι καταξιωμένοι κύπριοι ηθοποιοί Βαρνάβας Κυριαζής, Αντρέας Τσέλεπος, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Προκόπης Αγαθοκλέους και Παμπίνα Γεωργίου.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Κυριάκος Τοφαρίδης και Κόριννα Αβρααμίδου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σωφρόνης Σωφρονίου, Σκηνικά/Art Director: Λίζα Τσουλούπα, Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής και Ρομίνα Πολυμνίου, Ηχοληψία και σχεδιασμός ήχου: Σταύρος Τερλικκάς, Μοντάζ/Γραφικά: Ελίνα Αντωνίου, Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Νικολάου, Β’ βοηθός σκηνοθέτη:  Ναστάζια Χριστοδούλου, Έλενα Γεωργιάδου, Gaffer: Κυριάκος Πολίτης, Μακιγιάζ: Στέφανη Παναγή, Κομμώσεις: Μενεξία Αντωνιάδου, Line producer: Πέτρος Χαραλάμπους, Παραγωγός: Άντρος Αχιλλέως.




Η Rita E. Hayek και Stephanie Atala






.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ