Art Basel Miami Beach: Παραιτήθηκε ο Noah Horowitz

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.7.2021

Έκπληξη προκάλεσε στη διεθνή εικαστική κοινότητα η είδηση της παραίτησης του Noah Horowitz από τη θέση του διευθυντή της Art Basel Miami Beach. Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Art Basel προσθέτοντας πως ο Horowitz εγκαταλείπει την διοργάνωση για να «αναζητήσει άλλες ευκαιρίες».


Ο 42χρονος Horowitz είχε αναλάβει την Art Basel Miami Beach το 2015, προερχόμενος από την φουάρ Armory Show της Νέας Υόρκης, την οποία και βοήθησε σημαντικά να αναδειχθεί την τετραετία 2012 - 15. Η πορεία του στην Art Basel θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένη καθώς σχετίζεται τόσο με την αυξημένη επισκεψιμότητα όσο και με την στάση του για τις ψηφιακές καινοτομίες στο πλαίσιο της φουάρ.

Η αποχώρησή του - η οποία θα γίνει τυπικά στα τέλη του Αυγούστου - έρχεται καθώς η Art Art Basel ανακοίνωσε ότι η φετινή διοργάνωση θα γίνει κανονικά (2 - 4 Δεκεμβρίου) με τις VIP preview days να είναι στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου. Απομένει ο ορισμός του αντικαταστάτη και, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Art Basel, « η ομαλή μετάβαση και η παράδοση των αρμοδιοτήτων».

THE ART NEWSPAPER GREECE

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ