Ολοκλήρωση της συντήρησης εκκλησίας Αγ.Θεοδώρου και Αγ.Μαρίνας στον Κορμακίτη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.1.2022

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του Αγίου Θεοδώρου και της Αγίας Μαρίνας στον Κορμακίτη. Οι εργασίες έφεραν στο φως εξαιρετικής σημασίας ευρήματα που χρονολογούνται στον 13ο -14ο αιώνα. Στην κοινότητα του Κορμακίτη παραδόθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022 ένα ένα μνημείο - αδιάψευστη απόδειξη της ριζωμένης παρουσίας των Μαρωνιτών σε αυτό τον τόπο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την #EuropeanUnion και υλοποιήθηκε με την στήριξη της #UNDP.


Το έργο που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021, περιελάμβανε τη συντήρηση τοιχογραφιών και ιστορικών επιχρισμάτων, την κατασκευή νέου βωμού, την ενοποίηση των τοίχων της εκκλησίας και τις εργασίες περίφραξης περιμετρικά του ναού.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι επείγουσες επεμβάσεις όχι μόνο συντήρησαν την εκκλησία για πολλά ακόμη χρόνια, αλλά αποκάλυψαν επίσης εκπληκτικά ψηφιδωτά, συμπεριλαμβανομένης μιας σκηνής που απεικονίζει τον θρύλο του Αγίου Θεοδώρου, στον οποίο η εκκλησία ήταν αφιερωμένη τον 12ο αιώνα.







272251334_10223129722366076_2474215993359835026_n




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ