Η εικαστικός Πηνελόπη Κωνσταντίνου σε διεθνή έκθεση Τέχνης στο Παρίσι

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.1.2022

Η Κύπρια εικαστικός Πηνελόπη Κωνσταντίνου έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο Salon Interantional d’ art contemporain art3f 2022 που θα λάβει μέρος από τις 28-30 Ιανουαρίου 2022 στο Παρίσι. Η διεθνής αυτή έκθεση συνεχίζεται για 8η χρονιά στο Παρίσι ελκύοντας χιλιάδες φιλότεχνους κάθε χρόνο. Ιδιοκτήτες διεθνώς διασήμων γκαλερί και καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη συναντιούνται στο Παρίσι για να παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα έργα τέχνης τους στον κόσμο της Τέχνης που κάθε χρόνο πλημμυρίζει την έκθεση. Η Πηνελόπη επιλέγηκε μαζί με άλλους  Ιταλούς καλλιτέχνες μέσω της Ιταλικής γκαλερί Queen Art Studio Gallery που βρίσκεται στην Πάντοβα, κοντά στην Βενετία, και η οποία αντιπροσωπεύει την Πηνελόπη.  Από την ίδια γκαλερί επιλέγηκε και τον Οκτώβριο του 2017 για την διεθνή έκθεση  Salon International d’art contemporain «Art shopping”  στο Carrousel du Louvre.  Για την παρούσα έκθεση Art3F 2022 επιλέγηκε το έργο της Πηνελόπης με τίτλο «Καρυάτις».




PARIS_22_4x3EN



Η έκθεση θα λάβει χώρο στο Porte de Versailles, Pavilion 5 και η έναρξη την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 18:00. Η έκθεση θα συνοδεύεται με διάφορες εκδηλώσεις και πλειστηριασμό έργων τέχνης.


Η Πηνελόπη συνεχίζει να δέχεται προτάσεις για συμμετοχή σε διεθνείς  εκθέσεις  στις οποίες λαμβάνει μέρος όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια όπως, Βενετία, Νέα Υόρκη, Μιάμι,  Αυστρία, Τορίνο, Μάντοβα, Λονδίνο.




cache_73229110

Μερικές από τις συμμετοχές της σε Διεθνείς εκθέσεις είναι:


2017- Italy, Venice, -Αnima Mundi “Consciousness” –Palazzo Ca Zanardi- July 13th- Sep 03rd


2017-Italy, Venice, -Accorsi Arte Gallery


2017-Italy, Venice, Anima Mundi “Visions” – Palazzo Ca Zanardi , 13 Sept -28 November


2017-France, Paris, “Art Shopping” – Carrousel do Lourve – 20-22 October


2017-Italy, Mantova, Biennial Mantova- 4-11 November


2017-Italy, Torino, Accorsi Arte Gallery, 2-11 November


2018-USA, Ohio- The Canton Museum of Art, 8 February, Postcard project


2018-Italy, Venice, Dolomite, Associazione culturale Sei L’Arte –Fiera ,14 February


2018-USA, New York- The Artbox/Projects,  The Armory week, 5-16 March


2018-Austria, Weiz, Associazione  Culturale Sei L’Arte – Kunst Messe dolomiten, at Kunst Haus, 13 April


2019-USA, Miami, The Artbox/Projects – Miami “2.0”- 2-8 December


H Πηνελόπη Κωνσταντίνου, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας της Ιταλίας.  Μετά τις σπουδές της έζησε στην Φλώριδα των ΗΠΑ μέχρι το 2005. Κατόπιν επέστρεψε στην Κύπρο όπου ζει μέχρι σήμερα. Διατηρεί το Ατελιέ της   “Penelope Art Gallery” στην Λευκωσία στην Αρμενίας 23C. Έχει στο ενεργητικό της 30 ατομικές εκθέσεις και έργα της βρίσκονται σε πολλές χώρες του κόσμου. Έχει επίσης βραβευτεί στο εξωτερικό.


Αγαπημένοι της καλλιτέχνες είναι, ο Modigliani, Matisse, Miro, Kandinsky, Van Gogh, Salvador Dali,


Magritte, Chagall, Rothko, Picasso  και επηρεάζεται από το έργο τους.


Τα έργα της χωρίζονται σε διάφορες σειρές όπως « Αναζήτηση Ελευθερίας» , “ Infrared”, “ Oxygen”,


«Πνευματικότητα»,  “Οι Μούσες δημιουργούν ένα Νέο Λαμπερό κόσμο» και  «Ιστορία».


Με την Τέχνη της η Πηνελόπη στοχεύει να επιφέρει μέσω της αισθητικής εσωτερική αλλαγή στον θεατή και να τον ανυψώσει πνευματικά. Εμπνέεται από την Ζωή και το Εlan Vital, δηλαδή την πνευματική δημιουργική δύναμη που υπάρχει στον Άνθρωπο και την δυνατότητα του να θέτει και να λύνει κάθε πρόβλημα επιβίωσης της Ανθρωπότητας  στην πορεία κατάκτησης του, του Φυσικού Σύμπαντος  και «Ζωής ως το  Άπειρο» και με τον πιο άριστο και  πιο ποιοτικό τρόπο. Η Τέχνη, μέσω της  αισθητικής έχει την ικανότητα και την δύναμη να αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο να ανυψώσει και να δικαιώσει τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Αυτό είναι και το ευρύτερο όραμα της Πηνελόπης.



www.penelope-art.net


https://www.instagram.com/cpenelopeart/


https://www.facebook.com/PenelopeConstantinouArtandPortraits


https://www.facebook.com/PenelopeArtsGallery


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ