12ο Open House: Bonus περφόρμανς από την Άννα Παπαθανασίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.9.2021

"She was a good girl"


H Άννα Παπαθανασίου στο 12ο Open House Festival

H Άννα Παπαθανασίου είναι μια Ελληνοκαναδέζα καλλιτέχνιδα που επικεντρώνεται στη πολυθεματική τέχνη. Με βάση τα εικαστικά και τη μουσική, έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή γλώσσα η οποία εμπεριέχει βίντεο, περφόρμανς, εικαστικές εγκαταστάσεις και γλυπτική.

Παρουσίασε το έργο ‘EAT’ στην Νέα Υόρκη, ως φιλοξενουμενη καλλιτέχνης στο Watermill
Center σε διεύθυνση/ επιμέλεια του Bob Wilson και το έργο της “Empathetic Body” στην
Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, στο #SKG Bridges Festival και στην Μπιενάλε του
Κάουνας. Ακόμη, ολοκλήρωσε προγράμματα φιλοξενίας στο La Serre Arts Vivants στο École nationale de Théâtre du Canada, στο Μόντρεαλ, στο CND στο Παρίσι και στο Kulturstiftung Wiepersdorf Schloss στο Βερολίνο. Το τελευταίο της έργο με τίτλο “Axel’s just dreaming” (2021), μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, και παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2021 στο Istanbul Fringe Festival στην Κωνσταντινούπολη.
Η Άννα είναι ιδρυτικό μέλος του FTIJs group, της κολεκτίβας Das Ist Genau, και η τραγουδίστρια της μέταλ μπάντας Puta Volcano.

Το “She Was A Good Girl” ειναι το πιο πρόσφατα έργο της Άννας, το οποίο παρουσιάστηκε ως work in progress τον Ιούνιο του 2021 στο CND (Centre National De La Danse) στο Παρίσι, στο πλαίσιο ερευνητικής φιλοξενίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Η συγκεκριμένη εκδοχή του έργου “She Was A Good Girl” είναι σε επιμέλεια του Dimitri Chamblas (πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας των Παρισίων- 3rd Stage). Τα βασικά μέρη του έργου αποτελούνται από χορογραφημένες σκηνές μαζί με αφήγηση, ήχο και πρωτότυπη μουσική σύνθεση από την ίδια την καλλιτέχνη.

Σύλληψη / Ερμηνεία: Άννα Παπαθανασίου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Άννα Παπαθανασίου
Συνεπιμέλεια: Dimitri Chamblas, Ivan Cheng.
Παραγωγή: TooFarEast - Νίκος Μαυράκης
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνα Δούκα-Γκόση
Still photography: Philipp Mueller
Video: Philipp Mueller, Άγγελος Παπαδόπουλος.
Ευχαριστούμε θερμά: Ιωάννα Καραγκούνη, Inga Galinyte, Νίκο Κούρο, Άγγελο Παπαδόπουλο, Ίρις Φουστέρη, Νατάσα Σαραντοπούλου και Δημήτρη Παπαδάτο.

www.annapapathanasiou.com







“She Was A Good Girl”

2 Οκτωβρίου στις 21:00 στον Πολυχώρο Συνεργείο

Εισιτήρια: €8

Αποκλειστικά μέσω: SoldOutTickets  - https://bit.ly/3CcXr45

Για το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:

www.dancehouse.com.cy
Facebook | Instagram: Dance House Lemesos

Διοργάνωση: Στέγη Χορού Λεμεσού

Περισσότερες πληροφορίες: 25 340618 | project@dancehouselemesos.com

Μέγας Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Χορηγός: Δήμος Λεμεσού

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ