Είκοσι χρόνια παρουσίας συμπληρώνει το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.2.2022

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» γιορτάζει σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2022, είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας, στα θεατρικά δρώμενα του τόπου μας.


Σε ανακοίνωσή του το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» αναφέρει ότι «κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξή του πριν από είκοσι χρόνια μαζευτήκαμε μια παρέα αγνώστων, ως επί το πλείστον, ανθρώπων μεταξύ μας για να μιλήσουμε σχετικά με την ίδρυση ενός νέου ανεξάρτητου θεατρικού σχήματος».

Προσθέτει ότι «αναλογιζόμενοι την πορεία του Θεάτρου ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’, που έφτασε σήμερα να έχει στο ενεργητικό του 67 θεατρικές παραγωγές, σκεφτόμαστε ότι πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και που μας πρόσφερε αξέχαστες συνεργασίες με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, φωτιστές, τεχνικούς και άλλους συντελεστές».

Κυρίως, όμως, μας χάρισε πολύτιμες εμπειρίες εν τρυφής με σύγχρονα σπουδαία θεατρικά έργα και συγγραφείς που μας συγκλόνισαν, μας καθήλωσαν, μας ξύπνησαν συναισθήματα και σκέψεις, μας οδήγησαν στην κάθαρση, στη θυμηδία, στην απόλαυση και εν τέλει στην ψυχαγωγία, συνεχίζει το Θέατρο «Διόνυσος».

Αναφέρει ότι ταυτόχρονα με την ίδρυσή του, το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» λειτούργησε θεατρικά εργαστήρια στην αρχή για παιδιά και στη συνέχεια για ενήλικες τα οποία, όπως επισημαίνει, «έγιναν μελίσσια που στήριξαν και διαπαιδαγώγησαν παιδιά όλων των ηλικιών που ήθελαν να βρουν και να αναπτύξουν τη δική τους φωνή μέσα από το θέατρο και την καλλιτεχνική έκφραση, μα και ενήλικες που διψούσαν για θεατρική γνώση και παιδεία».

Τέλος, το Θέατρο «Διόνυσος» εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν την παρουσία του, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται ο αείμνηστος ηθοποιός Θάνος Πεττεμερίδης και ο σκηνοθέτης, δάσκαλος του θεάτρου, Νίκος Χαραλάμπους.

«Οφείλουμε σε αυτούς ευγνωμοσύνη που εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του Θεάτρου κι επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας στα πρώτα δύσκολα χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΗΦ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ