Νέα λειτουργία του Instagram θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες να «επιμεληθούν» το προφίλ τους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.2.2022

Σε ένα tweet τον περασμένο μήνα, ο προγραμματιστής εφαρμογών Alessandro Paluzzi - γνωστός για την αντίστροφη μηχανική των πλατφορμών κοινωνικών μέσων και τη διαρροή των μελλοντικών ενημερώσεών τους - μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης μιας λειτουργίας μεταφοράς και απόθεσης στο πλέγμα του Instagram.


Η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης παλιού περιεχομένου χωρίς να χρειάζεται να το αναδημοσιεύσετε θα μπορούσε να φέρει ευκαιρίες: οι εποχικές αναρτήσεις και τα τρέχοντα ζητήματα θα μπορούσαν να επισημανθούν εκ νέου. μια νέα επιμέλεια θα μπορούσε να συντεθεί για ειδικές εκδηλώσεις. Το να μπορείτε να υποβιβάζετε πλέον άσχετες αναρτήσεις θα ήταν επίσης χρήσιμο. «Θα μπορούσε να είναι υπέροχο για τους καλλιτέχνες και τους υποστηρικτές να μπορούν να κατευθύνουν το κοινό προς δουλειά ή πληροφορίες που έχουν συσσωρεύσει με την πάροδο του χρόνου, όλα σε ένα μέρος», λέει η Αμερικανίδα καλλιτέχνης και ακτιβίστρια Emma Shapiro. Εάν συμβεί κάτι σημαντικό, προσθέτει, οι ακτιβιστές θα μπορούσαν «να μεταφέρουν όλες τις προηγούμενες σκέψεις τους σχετικά με αυτό το θέμα στην κορυφή του τοίχου τους αντί να θάψουν την προηγούμενη δουλειά τους ή να χρειαστεί να την επαναλάβουν». Προσθέτει ότι η ικανότητα να «αναφοράς» του πλέγματος σε μια χρονολογική προεπιλογή θα ήταν χρήσιμη.

Αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι το «επιμελημένο» πλέγμα θα κάνει την εφαρμογή πιο ψεύτικη και επιφανειακή. «Είναι παραπλανητικό και μη αυθεντικό», λέει η επιμελήτρια Noura Abla, επισημαίνοντας ότι το Instagram ήταν πάντα ένας καλός τρόπος για την παρακολούθηση γεγονότων σε πραγματικό χρόνο. Η χρονολογική σειρά του πλέγματος έχει δώσει στην εφαρμογή περισσότερο παλμό, καθιστώντας την μια χρήσιμη πηγή για ειδήσεις και τρέχουσες τάσεις. Καλλιτέχνες όπως η Cornelia Parker και η Tracey Emin έχουν περιγράψει ότι χρησιμοποιούν το Instagram ως ημερολόγιο ή sketchbook. Η επιλογή επεξεργασίας θα μπορούσε να το σπάσει.

Μια άλλη κριτική είναι η φαινομενική εμπορευματοποίηση που φέρνει το νέο χαρακτηριστικό. «Το Instagram γίνεται πιο αισθητικό και επαγγελματικό και λιγότερο για καθημερινή χρήση», λέει η Γερμανίδα φοιτήτρια και ακτιβίστρια για το κλίμα Friederike Leppert. Η Vanessa Giorgo, μια ανεξάρτητη επιμελήτρια, συμφωνεί ότι φέρνει ένα στοιχείο εμπορευματοποίησης, αλλά λέει ότι θα «κάνει το προφίλ κάποιου πιο προσωπικό».

Μια γρήγορη δημοσκόπηση στις ιστορίες μου στο Instagram έδειξε ότι η κοινή γνώμη σχετικά με τη λειτουργία διχάζεται: το 52% πιστεύει ότι το κινητό πλέγμα είναι καλή ιδέα ενώ το 48% διαφωνεί. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα σχόλια που έλαβα ήταν αρνητικά. Η επιμελήτρια και συλλέκτης Huma Kabakci περιέγραψε την κίνηση ως «γελοία και χρονοβόρα» προσθέτοντας ότι θα ήταν απλώς «ένας άλλος τρόπος να κάνεις το κοινό να χρονοτριβεί». Η δικηγόρος Laura Clay-Harris συμφώνησε: «Απλώς άλλημια οργανωτική αγγαρεία που δεν χρειάζομαι για να είμαι ειλικρινής». Μερικοί άνθρωποι έχουν εξαντληθεί με όλες τις συνεχείς αλλαγές του Instagram. Ο καλλιτέχνης και συγγραφέας Kenny Schachter χαρακτήρισε την κίνηση «βαρετή, ανόητη, ασήμαντη, άσχετη» και η ειδικός του μάρκετινγκ Ruba Asfahani την περιέγραψε ως «άσκοπη», ενώ ο μουσικός Kit Marsden απάντησε: «Απλώς πρέπει να σταματήσουν να το πειράζουν».

Της Aimee Dawson/The art newspaper

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ