Τα βραβεία της φετινής Μπερλινάλε

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.2.2022
epa09763964 Director Carla Simon of the film 'Alcarras', winner of the Golden Bear for Best Film, poses on the red carpet after the Awards Ceremony of the 72nd annual Berlin International Film Festival (Berlinale) in Berlin, Germany, 16 February 2022. The film festival runs from 10 to 20 February 2022. EPA/CLEMENS BILAN

Με το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ να προβάλλεται μεταξύ 10 με 16 Φεβρουαρίου και την απονομή να διεξάγεται για πρώτη φορά ημέρα Τετάρτη, δόθηκαν τα βραβεία της Μπερλινάλε στο Berlinale Palast.


Από ένα κατά γενική ομολογία αδύναμο διαγωνιστικό πρόγραμμα, η επιτροπή με πρόεδρο τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, που για πρώτη φορά συμμετέχει σε μεγάλο φεστιβάλ από τέτοια θέση, επέλεξε να απονείμει τη Χρυσή της Άρκτο στο Alcarràs, την ιστορία μιας οικογένειας που περνά το τελευταίο της καλοκαίρι σε ένα αγρόκτημα που καλλιεργούσαν για χρόνια, αλλά το χάνουν από τον τυπικά νόμιμο ιδιοκτήτη του. Η Κάρλα Σιμόν έχει κάνει μια ανθρώπινη ταινία για την απώλεια της αθωότητας και το τέλος εποχής. Οι κριτικές μιλούσαν για την καλύτερη ταινία του διαγωνιστικού, για μια φορά η γνώμη της κριτικής συνέπεσε με εκείνη της φεστιβαλικής επιτροπής.



Ο τακτικός και παραγωγικότατος φεστιβαλικός θαμώνας, Χονγκ-Σανγκ Σου έφυγε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το θαρραλέο, όπως το χαρακτήρισε η Επιτροπή, Τhe Novelist’s Film.

Το πιο βαρύ όνομα από τους συμμετέχοντες (και μία από τις αγαπημένες σκηνοθέτιδες του προέδρου της, σύμφωνα με δηλώσεις του), η Κλερ Ντενί, περιορίστηκε στο βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία της Both Sides of the Blade. Στην ταινία, που έχει πάρει διανομή και στην χώρα μας, πρωταγωνιστούν η Ζιλιέτ Μπινός και ο Βενσάν Λιντόν, ενώ τη μουσική υπογράφουν και πάλι οι Tindersticks.

Αναλυτικά τα βραβεία:



  • Golden Bear: Alcarràs (Carla Simón)

  • Silver Bear Grand Jury Prize: The Novelist’s Film (Hong Sang-soo)

  • Silver Bear Jury Prize: Robe of Gems (N. L. Gallardo)

  • Silver Bear for Best Director: Claire Denis για το "Both Sides of the Blade"

  • Best Leading Performance: Meltem Kaptan για το Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush

  • Best Supporting Performance: Laura Basuki για το Before, Now & Then

  • Outstanding Artistic Contribution: Everything Will Be Ok (Rithy Panh, Sarit Mang)

  • Special Mention : A Piece of Sky (M. Koch)




ΠΗΓΗ:lifo.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ