Η Δύναμη της καινοτομίας και της δημιουργικότητας-Erasmus plus

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.3.2022

O Παγκύπριος σύνδεσμος <Ευρωπολιτισμός>, συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ενδυνάμωση των νέων να σκέφτονται δημιουργικά στην ψηφιακή εποχή» που ανταποκρίνεται άμεσα στους στόχους, τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες των στρατηγικών συνεργασιών Erasmus + ως απάντηση στην κατάσταση Covid-19: Ανάπτυξη δεξιοτήτων και ένταξη μέσω της δημιουργικότητας και των τεχνών.


Συμμετέχουσες χώρες είναι η Κύπρος, η Τσεχία, η Ολλανδία και η Λιθουανία που είναι η χώρα συντονιστής του όλου προγράμματος.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη της ικανότητας των οργανισμών και των ιδρυμάτων να παρέχουν ποιοτική μη τυπική εκπαίδευση στον τομέα του ψηφιακού σχεδιασμού στους νέους.

Στόχοι έργου: - Να παρέχει στους νέους εκπαιδευτές, οι οποίοι εκπαιδεύουν ή θέλουν να εκπαιδεύσουν τους νέους στον τομέα των γραφικών τεχνών (graphics), τις γνώσεις και τις δεξιότητες, για να αφυπνίσουν τη δημιουργικότητα των νέων. Στόχος να αυξηθεί η δημιουργικότητα των νέων που αναπτύσσουν προϊόντα γραφικών τεχνών και να τους ενθαρρύνει στον κοινωνικό διάλογο και τη συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια του έργου δύο εκπαιδευτικά αποτελέσματα θα αναπτυχθούν και θα δοκιμαστούν: 1. Μεθοδολογία για εκπαιδευτές νεολαίας "Ολοκληρωμένη διδασκαλία της δημιουργικότητας και του γραφικού σχεδιασμού στη μη τυπική εκπαίδευση" 2. Ένα διαδικτυακό μάθημα μάθησης γραφικών για εκπαιδευτές νεολαίας.

Στο αποτέλεσμα αναμένονται τα ακόλουθα αποτελέσματα:

- τουλάχιστον 50 καλά εκπαιδευμένοι εκπαιδευτές νεολαίας από τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Κύπρο που θα ολοκληρώσουν ένα διαδικτυακό μάθημα μάθησης για εκπαιδευτές νεολαίας, έτοιμοι να εφαρμόσουν μεθοδολογία σε τοπικό / εθνικό επίπεδο για διάδοση γνώσης.

- τουλάχιστον 250 νέοι από τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Κύπρο για να ολοκληρώσουν τοπικά προγράμματα που εφαρμόστηκαν από τους εκπαιδευτές νεολαίας (πιο πάνω) που εκπαιδεύτηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος διαδικτυακής μαθησιακής σειράς μαθημάτων για την πιλοτική μεθοδολογία και τη συλλογή σημαντικών δεδομένων, τα οποία θα είναι χρήσιμα και διαθέσιμα για άλλους χρήστες.

Σημαντική συμβολή στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος από πλευράς Κύπρου αναμένεται να έχει ομάδα νέων από το χωρίο Φαρμακάς και ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick υπό την  κ. Βικτώρια Λεωνίδου και την ομάδα της.

Τον Ιούλιο του 2022, 4 ομάδες (μία από κάθε χώρα) αποτελούμενες από 6 άτομα θα διαγωνιστούν στην Λιθουανία επάνω σε μία πρόταση που θα παρουσιάσει κάθε χώρα και θα αναδειχθεί η καλύτερη ομάδα και η καλύτερη πρόταση καινοτομίας.

Ευελπιστούμε ότι η δική μας ομάδα από την Κύπρο ιδιαίτερα και με την συμβολή της ομάδας του Frederick θα είναι η νικήτρια ομάδα.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση για τα αποτελέσματα του προγράμματος.

*Κλεάνθης Συμεωνίδης - ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ