Ιδρύεται Υφυπουργείο Πολιτισμού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.3.2022
Βουλή – Ολομέλεια Συνεδριακό Κέντρο, Λευκωσία, Κύπρος Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. // House of Representatives – Plenary session Conference Centre, Lefkosia, Cyprus Plenary session of the House of Representatives at Filoxenia Conference Centre.

Κατά πλειοψηφία, η Βουλή υιοθέτησε σήμερα σε νόμο,  τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού. Η πλειοψηφία της Βουλής υιοθέτησε, παράλληλα, την προφορική τροπολογία του Αβέρωφ Νεοφύτου, για ένταξη του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο υπό ίδρυση Υφυπουργείο Πολιτισμού από την 1η Ιουλίου 2023.








Κύριο σημείο τριβής αποτελούσε η μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού. Η διευθύντρια και οι υπάλληλοι του Τμήματος Αρχαιοτήτων διαφωνούν με την υπαγωγή τους στο Υφυπουργείο, ενώ συμφωνεί το Υπουργείο Μεταφορών, στο οποίο υπάγεται σήμερα το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Στα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ – Συνεργασία διίστανται οι απόψεις μεταξύ των βουλευτών. Στον μεν ΔΗΚΟ η πλειοψηφία των βουλευτών τάσσεται εναντίον της μεταφοράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, ενώ στη ΔΗΠΑ- Συνεργασία η πλειοψηφία των βουλευτών τάσσεται υπέρ. Η διαφωνία εντός της ΔΗΠΑ αποκαλύφθηκε χθες όταν ο βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας διαχώρησε τη θέση του και κατέθεσε τροπολογία για μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της ισχύος του νόμου, χωρίς να αναφέρονται (στην τροπολογία) οι λόγοι που επιβάλλουν κάτι τέτοιο. Ομοίως και στο ΔΗΚΟ όπου κατατέθηκε τροπολογία εκ μέρους του κόμματος για να παραμείνει το Τμήμα Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Μεταφορών, με τη διαφωνία, όμως, των βουλευτών Παύλου Μυλωνά και  Ζαχαρία Κουλία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ