Το Κέντρο Κλασικών Σπουδών και Ελληνικών Γραμμάτων ξεκινά τη λειτουργία του στη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.4.2022

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, στη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη του Παγκυπρίου Γυμνασίου η εναρκτήρια τελετή του Κέντρου Κλασικών Σπουδών και Ελληνικών Γραμμάτων που θα λειτουργεί με επίκεντρο τη Σεβέρειο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), η απόφαση για τη δημιουργία του Κέντρου λήφθηκε πριν από λίγους μήνες από το Υπουργικό Συμβούλιο και υλοποιείται τώρα, που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κτηριολογικής ανακαίνισης και αναδιάρθρωσης της βιβλιοθήκης, ενώ αναμένεται σύντομα και η ολοκλήρωση του συνολικού έργου κτηριακής αναβάθμισης του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Στην τελετή χαιρετισμό απηύθυνε ο ΥΠΠΑΝ, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του γεγονότος αυτού. «Η Σεβέρειος επιστρέφει και πάλι στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Προδρόμου, «και ανοίγει τις πόρτες της σε μαθητές και μαθήτριες απ’ όλα τα Λύκεια της πρωτεύουσας και σε ενηλίκους για έρευνα και μελέτη».

O Yπουργός σημείωσε ότι σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να αναπτύξουν δραστηριότητες και να καλλιεργήσουν δεξιότητες, υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων, στις κλασικές σπουδές και στα ελληνικά γράμματα.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Γεώργιος Ξενής αναφέρθηκε στην οικουμενική εμβέλεια της Αρχαίας Ελλάδας, μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού σε σχέση με τον πολιτισμό άλλων λαών, καθώς και για τη διαδικασία διεθνοποίησής του.

Στη συνέχεια, ανέλυσε το βάθος της επίδρασής του στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και εξήγησε τις τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας που διανοίγει μεταξύ των ευρωπαϊκών και όχι μόνο λαών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ